Has anyone had this problem datlogging?? - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > Focus Tuning Chat

Focus Tuning Chat Discuss performance tuning options for your Ford Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-02-2010, 08:43 PM   #1
PSUrivie
Focus Fanatic
 
PSUrivie's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Fan#: 67329
Location: Elkridge, MD
What I Drive: Boostin in the Mid-A

Posts: 2,054
Points 6,891, Level 54
Points: 6,891, Level: 54 Points: 6,891, Level: 54 Points: 6,891, Level: 54
Level Up 71% Completed
Level up: 71% Level up: 71% Level up: 71%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 15 PSUrivie Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (10)
Has anyone had this problem datlogging??

I have a tune from Tom for my 09. I have done a couple of datalogs for him so he can get my A/F ratio within the proper limits @ WOT. The problem is when I run multiple PIDs in Livelink, the analog channel (A/F) gets "noisy". The gauge stays at a solid 14.8, but in Livelink the ratio jumps from 14.8 to 10 at every timestamp. Now, if I only run 2 or 3 PIDs, say A/f, RPM, and fuel pressure, the A/F stays steady and matches the gauge. Has anyone else had this issue?


__________________
150whp/135lbs-tq @ 13lbs.
PSUrivie is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-19-2010, 09:52 PM   #2
borchey12
Focus Enthusiast
 
borchey12's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Fan#: 66057
Location: Independence, MO
What I Drive: 2009 Sangria Red SES coupe

Posts: 52
Points 130, Level 2
Points: 130, Level: 2 Points: 130, Level: 2 Points: 130, Level: 2
Level Up 60% Completed
Level up: 60% Level up: 60% Level up: 60%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 borchey12 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I'm having the same problem. I just sent you a pm asking about it, now I stumbled on your thread. Did you ever have any luck? Thanks
borchey12 is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-26-2010, 05:15 PM   #3
borchey12
Focus Enthusiast
 
borchey12's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Fan#: 66057
Location: Independence, MO
What I Drive: 2009 Sangria Red SES coupe

Posts: 52
Points 130, Level 2
Points: 130, Level: 2 Points: 130, Level: 2 Points: 130, Level: 2
Level Up 60% Completed
Level up: 60% Level up: 60% Level up: 60%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 borchey12 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Bump for curiosity's sake. I'm hoping that someone either knows the answer or has figured it out by now. I would definitely like to get this sorted out so I can accurately datalog my a/f for Tom.

Thanks
borchey12 is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-16-2010, 06:00 AM   #4
PSUrivie
Focus Fanatic
 
PSUrivie's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Fan#: 67329
Location: Elkridge, MD
What I Drive: Boostin in the Mid-A

Posts: 2,054
Points 6,891, Level 54
Points: 6,891, Level: 54 Points: 6,891, Level: 54 Points: 6,891, Level: 54
Level Up 71% Completed
Level up: 71% Level up: 71% Level up: 71%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 15 PSUrivie Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (10)
Yep, still having this issue. Sent you a PM. Anyone else have this problem lately? I'm thinking it may be something with LiveLink and the 08+ Foci. I contacted SCT. I will post something whenever I find something out.
__________________
150whp/135lbs-tq @ 13lbs.
PSUrivie is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-24-2010, 06:05 PM   #5
borchey12
Focus Enthusiast
 
borchey12's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Fan#: 66057
Location: Independence, MO
What I Drive: 2009 Sangria Red SES coupe

Posts: 52
Points 130, Level 2
Points: 130, Level: 2 Points: 130, Level: 2 Points: 130, Level: 2
Level Up 60% Completed
Level up: 60% Level up: 60% Level up: 60%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 borchey12 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Just in case anyone else looks at this thread. The problem has been figured out. You can't use analog 2. Use analog 1 and you should be fine.
Posted via FF Mobile
borchey12 is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-24-2010, 08:59 PM   #6
1turbofocus
FF Affiliate
 
1turbofocus's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1123
Location: Belmont, NC
What I Drive: 2000 ZX3 / 2002 SVT Turbocharged

Posts: 21,967
Points 50,639, Level 100
Points: 50,639, Level: 100 Points: 50,639, Level: 100 Points: 50,639, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 23%
Activity: 23% Activity: 23% Activity: 23%
FF Reputation: 154 1turbofocus Excellent Standing Member 1turbofocus Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (28)
Nice work guys

Tom
__________________
Focus-Power: Your #1 Source for Ford Focus Speed, Tuning & Performance!

Customer Support
AIM: hpdyno
Email: hpdyno@aol.com
Phone: 704-249-3745
Site: focus-power.com

Elder 1turbofocus
1turbofocus is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-24-2010, 09:02 PM   #7
PSUrivie
Focus Fanatic
 
PSUrivie's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Fan#: 67329
Location: Elkridge, MD
What I Drive: Boostin in the Mid-A

Posts: 2,054
Points 6,891, Level 54
Points: 6,891, Level: 54 Points: 6,891, Level: 54 Points: 6,891, Level: 54
Level Up 71% Completed
Level up: 71% Level up: 71% Level up: 71%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 15 PSUrivie Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (10)
Quote:
Originally Posted by borchey12 View Post
Just in case anyone else looks at this thread. The problem has been figured out. You can't use analog 2. Use analog 1 and you should be fine.
Posted via FF Mobile
^X2....I switched to Channel 1 and am getting a proper reading using the PIDs Tom needs for tuning.

F.Y.I. This MAY be an issue with the 08+?? As far as I have seen this has only been an issue with borchey and I. If you have an 08+ and need to log I would recommend using Channel 1. If you use channel 1 and it has "noisy" signal post the problem in this thread to keep it going so it can be referenced later.
__________________
150whp/135lbs-tq @ 13lbs.
PSUrivie is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:35 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.