ABS sensor test with meter? - Page 3 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-13-2009, 05:57 PM   #21
boatingfool
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2009
Fan#: 69193
Location: Greencastle, PA
What I Drive: 2002 Red Focus SVT

Posts: 58
FF Reputation: 1 boatingfool Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Well, the tone ring came in today and I removed the rear hub and installed in about 20 min. I pulled the battery cable while I changed, and when I started the car up the ABS light was still on. However, after driving 50 ft or so (hitting 12mph I think), the ABS light went out.

Drove the car around the block and no lights. What a goober mistake. Cost me 2 weeks of time, about an extra $120 in parts (of course I have a new front bearing in a box if I need) and my pride. My wife congratulated me on a new record. Almost a month to complete a car repair. I just asked her when was the last time she came out in the garage other than to bust my chops. Then said, yea, it is difficult to make it into the garage with the couch stuck to her @$$. She hasn't said anything to me in an hour or so.

Thanks again for the advice and moral support.

Now I get the thing aligned tomorrow.

Vincent
boatingfool is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-29-2013, 10:21 PM   #22
carlos1984
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Fan#: 90893
Location: london, Canada
What I Drive: 2003 ford focus zx5

Posts: 10
FF Reputation: 1 carlos1984 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
hi boating fool Im having the same problem with my 2002 zx5, i took it to a garage because my rear right bearing was damage and it was so bad that it damaged the cylinder letting all my break fluid out, I bought all the parts nesseccary inclubing the abs ring that was damaged. after I turned it on the abs light was on the mechanic told me the light would go away after i drove it. But it didnt took it back and he told me it could be another sensor, but he didnt have the equipment to test it.
Anyways could you tell me where the tone ring is located, as I believe the problem has something to do with the right rear because it wasnt there prior to the repair.
carlos1984 is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:00 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.