Adding fog lights in a car that didn't come with them - Page 2 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace



Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus First Generation > MK1 Focus

MK1 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the first generation 2000-2007 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-06-2008, 08:56 PM   #11
disciplerocks
Pushrods
 
disciplerocks's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Fan#: 59330
Location: Evansville, IN
What I Drive: 04 ZX3, 12 Hatch

Posts: 9,406
FF Reputation: 13 disciplerocks Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (17)
Quote:
Originally Posted by oldpunk78 View Post
check your wiring again down where the fogs go, i bet you just didn't see them the 1st time... that's what i thought too, all i have to do is get the switch and the fog assemblies and they just plug right in.
Will do, thanks.
__________________
04 ZX3 Mostly Stock [3/13 ROTM]["Best Non-SVT" FITF '12][7/14 ROTM]
12 SE Hatch Sport & Winter Package, ST Front End
94 F150 XLT DD
89 Bronco II XLT Well the body is still stock, what's left of it
disciplerocks is online now  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-06-2008, 09:17 PM   #12
WagN
Focus Enthusiast
 
Join Date: Nov 2006
Fan#: 41378
Location: WNY
What I Drive: 2004 ZTW Wagon 2.3

Posts: 64
FF Reputation: 1 WagN Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by oldpunk78 View Post
... did you look to see if there is a fuse that needs to be put in the fuse box. i would think that if you didn't have fogs there wouldn't be a fuse and may be a relay also needs to be popped in. since there's a harness there you just need to figure out what ford didn't put in...


does anyone know where the fog light fuse is? it may help to compare the fuse boxes...
I will look and report back tomorrow, thanks
WagN is offline  
    Reply With Quote
Old 10-06-2008, 09:24 PM   #13
oldpunk78
Focus Enthusiast
 
Join Date: Aug 2008
Fan#: 58269
Location: redding, CA
What I Drive: 2006 ZX4

Posts: 537
FF Reputation: 4 oldpunk78 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
good luck guys.

-that's weird, two guys the same problem at the same time. i got confused at first, it was like dejavo. that's rough on someone with a sorted past. i thought i was having a flashback, lol.
oldpunk78 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-07-2008, 04:25 PM   #14
WagN
Focus Enthusiast
 
Join Date: Nov 2006
Fan#: 41378
Location: WNY
What I Drive: 2004 ZTW Wagon 2.3

Posts: 64
FF Reputation: 1 WagN Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
To quickly reply..
I only had one factory relay in spot #11. #'s 12,13,14 were empty. I also see one spot open for a fuse.

I won't be able to work on the car for a few days, but it looks as though it's going in the right direction.
WagN is offline  
    Reply With Quote
Old 10-07-2008, 05:03 PM   #15
disciplerocks
Pushrods
 
disciplerocks's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Fan#: 59330
Location: Evansville, IN
What I Drive: 04 ZX3, 12 Hatch

Posts: 9,406
FF Reputation: 13 disciplerocks Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (17)
Yeah I seen that too. I just ordered some fog lights from ebay, we'll see how it goes after I get them in.
__________________
04 ZX3 Mostly Stock [3/13 ROTM]["Best Non-SVT" FITF '12][7/14 ROTM]
12 SE Hatch Sport & Winter Package, ST Front End
94 F150 XLT DD
89 Bronco II XLT Well the body is still stock, what's left of it
disciplerocks is online now  
    Reply With Quote
Old 10-07-2008, 05:42 PM   #16
oldpunk78
Focus Enthusiast
 
Join Date: Aug 2008
Fan#: 58269
Location: redding, CA
What I Drive: 2006 ZX4

Posts: 537
FF Reputation: 4 oldpunk78 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
which ebay fogs did you get?^
oldpunk78 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-07-2008, 08:22 PM   #17
disciplerocks
Pushrods
 
disciplerocks's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Fan#: 59330
Location: Evansville, IN
What I Drive: 04 ZX3, 12 Hatch

Posts: 9,406
FF Reputation: 13 disciplerocks Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (17)
I got a set of used ones, cause none of the others came with bulbs or any of the mounting hardware. As much as I would rather have new, I need to be able to install it too.
__________________
04 ZX3 Mostly Stock [3/13 ROTM]["Best Non-SVT" FITF '12][7/14 ROTM]
12 SE Hatch Sport & Winter Package, ST Front End
94 F150 XLT DD
89 Bronco II XLT Well the body is still stock, what's left of it
disciplerocks is online now  
    Reply With Quote
Old 10-09-2008, 02:42 PM   #18
smoknblackzx3
Focus Enthusiast
 
smoknblackzx3's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Fan#: 49525
Location: Lake Almanor, Ca., CA
What I Drive: 2003 Pitch Black ZX3

Posts: 83
FF Reputation: 1 smoknblackzx3 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
You will need to put in the relay and the fuse then all should work.
I did this very mod last year on my zx3.

Good luck
Rich
__________________
The memories of a man in his old age are the deeds of a man in his prime . . .

http://www.cardomain.com/ride/2868105
http://www.cardomain.com/ride/2534007
smoknblackzx3 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-09-2008, 04:13 PM   #19
WagN
Focus Enthusiast
 
Join Date: Nov 2006
Fan#: 41378
Location: WNY
What I Drive: 2004 ZTW Wagon 2.3

Posts: 64
FF Reputation: 1 WagN Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by smoknblackzx3 View Post
You will need to put in the relay and the fuse then all should work.
I did this very mod last year on my zx3.

Good luck
Rich
Do you know the part # for the relay, or maybe the specs? Is it one relay or two? The ones included in my kit were just a regular Bosch 20/30A with 5 prongs, and they won't fit in the factory fuse/relay panel.

Also, where is the fuse location?

Thanks!
WagN is offline  
    Reply With Quote
Old 10-09-2008, 04:50 PM   #20
WagN
Focus Enthusiast
 
Join Date: Nov 2006
Fan#: 41378
Location: WNY
What I Drive: 2004 ZTW Wagon 2.3

Posts: 64
FF Reputation: 1 WagN Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
OK. Fog lamp fuse is #44 inside the car.

The relay is #R13 under the hood. I used the a/c relay (location = R12) for now, since I never use a/c anyway..

*edit* Woohoo it worked!

Thanks to this site for the help ;)
WagN is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fog Lights Viper90 MK1 Focus 13 01-12-2007 08:30 PM
SVT Foglights on a car that didn't have reg fog lights P0WeRbyDuratec Focus SVT 6 03-18-2006 01:51 PM
Aussie Cleaning whippet_zetec Auto Washing, Detailing & Paint Protection 1 09-28-2004 07:32 AM
Fog and tail lights revisited UF2112 MK1 Focus 4 05-16-2004 09:37 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:44 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.