HOW TO: Intermittent Wiper Problem Fix. AKA TSB Fix. - Page 6 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace



Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-18-2011, 04:45 PM   #51
sloth163
Focus Rookie
 
Join Date: Aug 2006
Fan#: 38092
Location: Leonardtown
What I Drive: 03 CD Silver ZX3

Posts: 7
FF Reputation: 1 sloth163 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
sorry for bumping an old thread...i changed out the relay but my front wipers still don't park like they should. what else could be the problem?
sloth163 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-17-2011, 03:45 PM   #52
19COBRA93
Focus Enthusiast
 
19COBRA93's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Fan#: 84093
Location: Clinton, UT
What I Drive: 2003 DSG ZX3

Posts: 63
FF Reputation: 2 19COBRA93 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
Quote:
Originally Posted by mmcclusk2 View Post
BTW, the part number I got from my Ford Dealership is the following:

F57B-14B192-AA

I assume it's a replacement for the F5TZ-14N089-B mentioned above.

My cost was $13.
Quote:
Originally Posted by GB904150 View Post
Hi,
MMCCLUSK2 gives p/n

F57B-14B192-AA

I assume it's a replacement for the F5TZ-14N089-B



David
F5TZ-14N089-B and F57B-14B192-AA are the exact same relay. The F57B number is just the engineering number Ford uses on the actual part. The F5TZ number is the actual part number we Ford parts guys use.

So to clarify; F57B-14B192-AA will be on the actual part. The bag it comes in, or the invoice you're billed on through the Ford dealer will be F5TZ-14N089-B. They're the same exact thing, both numbers cross right over to the other. If that makes sense.

Hope that helps. And my ZX3 is having the same problem.
__________________
2003 DSG ZX3, Mostly stock.
2005 Mustang GT, Forged, Procharger F1C.
1985 ASC McLaren Capri, 347 stroker.
19COBRA93 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-26-2011, 04:44 PM   #53
Bobbr
Focus Jr. Enthusiast
 
Bobbr's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Fan#: 71712
Location: Coastesville, PA
What I Drive: 2003 Yellow Ford Focus SVT w/EAP

Posts: 30
FF Reputation: 1 Bobbr Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Awesome "how to." Saved me a LOT of time by having me avoid the task of tracing where the problem was in the first place. One thing I will add is that I did NOT have to remove any of the lower dash! I just pulled off the fuse box cover, used extensions on my socket wrench to remove the two fuse block bolts, and released the tabs to drop the fuse block down. I don't think I spent more than ten minutes, start to finish.

THANKS!
__________________
Bobb Deptford, NJ USA
2003 Ford Focus SVT EAP: Chrome Yellow ~ Silver Argent 'Euro' Wheels ~ HIDs ~ Slotted/Drilled/Ventilated Rotors - Michelin Pilot Sport A/S
Also: 1986 Bertone X1/9, 1979 Fiat X1/9, 2000 Ford Ranger XLT
Bobbr is offline  
    Reply With Quote
Old 11-14-2011, 08:35 PM   #54
5alarm
Focus Rookie
 
Join Date: Nov 2011
Fan#: 91632
Location: Lakeville, MA
What I Drive: 2003 Beige SE Wagon

Posts: 19
FF Reputation: 1 5alarm Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by 19COBRA93 View Post
So to clarify; F57B-14B192-AA will be on the actual part. The bag it comes in, or the invoice you're billed on through the Ford dealer will be F5TZ-14N089-B. They're the same exact thing, both numbers cross right over to the other. If that makes sense.
Just to clarify, are the relays identical for front and rear? Are the R18 and R19 the very same part number listed above?

Thanks and pardon me if I missed it earlier.


** Edit ** Yes they are indeed identical. Try simply swapping the Front and Rear relay (assuming you don't have the single combined unit) before you go get a relay. Very easy and quick to test!

Last edited by 5alarm; 11-15-2011 at 11:36 AM. Reason: Figured out the answer!
5alarm is offline  
    Reply With Quote
Old 11-15-2011, 11:31 AM   #55
5alarm
Focus Rookie
 
Join Date: Nov 2011
Fan#: 91632
Location: Lakeville, MA
What I Drive: 2003 Beige SE Wagon

Posts: 19
FF Reputation: 1 5alarm Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by andyandlexi View Post
I just swapped over the rear and front wiper relays and this cured the wiper parking fault on the front without transferring any fault to the rear. (maybe a loose relay in the first place?) It's worth a try before buying a new one!
Andy, thanks for the AWESOME info. Didn't even have to go get a relay. The installed spare (rear relay) was already there!

Was very easy to access on my 03 Wagon through the access hole and 7mm with extension.

Would've only taken 5-10 mins, but of course Mr. Murphy appeared. When I was replacing one of the 7mm bolts, I bobbled it and it disappeared into a never never land pocket on the back side of the lower dash plate next to the OBD plug.

Thought about leaving it there, but I HATE RATTLES and figured I might be able to extract it with a magnet. 5 mins later and the magnet worked charms.

THANK YOU everyone for all the info posts and updates. This site rules!
5alarm is offline  
    Reply With Quote
Old 11-15-2011, 01:03 PM   #56
Gerry05
Focus Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Fan#: 64429
Location: Up North
What I Drive: 2005 Focus Wagon

Posts: 11
FF Reputation: 1 Gerry05 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
focus wipers

i have a2005 ford focus wagon iam having trouble with my wipers .their,s only one speed working and that is high. please i need help[
Gerry05 is offline  
    Reply With Quote
Old 11-15-2011, 01:06 PM   #57
Peregrine
I.S.A.I.K.I.
 
Peregrine's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Fan#: 6009
Location: Wadsworth, IL
What I Drive: '03 CD Silver SVT, '11 Mazda CX-9

Posts: 5,413
FF Reputation: 112 Peregrine Excellent Standing MemberPeregrine Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (23)
Quote:
Originally Posted by Gerry05 View Post
i have a2005 ford focus wagon iam having trouble with my wipers .their,s only one speed working and that is high. please i need help[
Not trying to sound like a jerk, but you might want to go back and reread the first post and try swapping out your relay first.
Peregrine is offline  
    Reply With Quote
Old 11-15-2011, 01:17 PM   #58
Gerry05
Focus Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Fan#: 64429
Location: Up North
What I Drive: 2005 Focus Wagon

Posts: 11
FF Reputation: 1 Gerry05 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
but if relay is gone why is low not working but high speed is .
Gerry05 is offline  
    Reply With Quote
Old 11-15-2011, 01:25 PM   #59
Peregrine
I.S.A.I.K.I.
 
Peregrine's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Fan#: 6009
Location: Wadsworth, IL
What I Drive: '03 CD Silver SVT, '11 Mazda CX-9

Posts: 5,413
FF Reputation: 112 Peregrine Excellent Standing MemberPeregrine Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (23)
Dunno, but I would start with the cheapest part to replace first (which would be the relay).
Peregrine is offline  
    Reply With Quote
Old 11-15-2011, 07:10 PM   #60
Gerry05
Focus Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Fan#: 64429
Location: Up North
What I Drive: 2005 Focus Wagon

Posts: 11
FF Reputation: 1 Gerry05 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
thanks for your help makes sense will try this i will let you know how i make out with it
Gerry05 is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New sympton with an old problem that no one can fix.. kndlz28 General Technical Chat 8 05-15-2007 08:11 AM
Windshield Wiper problem KMiller General Technical Chat 10 01-27-2005 11:31 PM
rear window wiper problem Focus2000 Ford Focus & General Car Chat 6 11-27-2004 02:30 AM
Problem: Indiglo gauges not lighting up. Anyone know how to fix this? thrill5one6 MK1 Interior Mods & Upgrades 9 09-17-2004 06:04 AM
Rear Windshield Wiper Problem (HELP!) Seb656 Ford Focus & General Car Chat 15 03-25-2004 11:01 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:22 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.