Performance Engine Roll Back To Factory Setting's - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus First Generation > ZETEC Performance (2000-2004)

ZETEC Performance (2000-2004) The place to chat about any 2.0L Zetec engine performance, tuning and exhaust related upgrades.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-28-2005, 06:55 PM   #1
ROC
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2004
Fan#: 13218
Location: newark,nj
What I Drive: 2000 focus zetec 2.0 automatic

Posts: 122
FF Reputation: 1 ROC Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Performance Engine Roll Back To Factory Setting's

Can any one please help me out on this issue. i had took my focus over to mcnews for some minor engine mod's 65mm throttle body, esslinges cam gear's, ford racing cam gear's, and a sct program chip, tru bend flex pipe, after one full month my focus went back to factory settings, originally i had a superchip installed on it- borla full catback-random tech cat-aem exhaust-jba short headers. everything seen fine for the first 2 1/2 or 3 years without any problems.

until a month ago i requested for the help of the guy's from mcnewsautomotive.com in dillsburg,pa there i left my 2000 zetec sedan focus for some mod's. first i want to say that im not kicking dirt on mcnews with all respect. i did mention to them at mcnews in an e-mail that i had no other choice but to ask for help from the members of www.focusfantics.com

at mcnews i was told that yes they can make my focus more faster with 129 horsepower, i believe that it was going to be an additional 129 more horsepower to that of the horsepower that came with my focus, but indeed i later found out from ray at mcnews that it would only had a total torque of 129 at the wheels. any way what i don't seem to understand is why my focus reads a code P1600 and P0705 which mcnews told me it was a tranny sensor that does not read the shifter, But what about the power it's all gone back to stock ? i just don't get it ? why did it go back to stock mode. now my ford focus drives just the way it did when i first bought it back in 1999.

i don't even here the car reaving you know it does'nt sounds no more like a mustang, it lost all the torque power, with the mods my car has this should not be happening ? i spent $2,800 and some change at mcnewsautomotive for this. well they did replace my front calipers which they said took 4 hours to replace at $75.00 an hour which i know is more than what the ford dealership would had charge me. i even ask the guy's at mcnews in several e-mails about the suspension system for my focus, i remember when they first told me roush would be best, then on another date they told me SVT supension would be great, they even try to sell me airbag's as for suspension, even wheels when a have konig wheels. they took two weeks to finish my zetec focus when it should of taken them 4 to 5 day's they made me wait for 16 day's to get my car back when i hade to take a taxi cab from home to work and work to home for 16 days.

htey told me it took them an hour to put in the 65mm throttle body at $75.00 when we all know it takes about 20 minutes to do the job. the thing is that i was very upset at the waiting time to get my car back, and the springs they put in my car ankai what ever the name are they really are sort of stiff and they new i told them i wanted a smooth , smooth ride. money was'nt my issue ? i just trusted them which my zetec ford focus and i was paying to get the best quality work that i believe i did not recieved. now a month later all the mods and torque has disappear where is the power - the torque and the horses at ? the damn car when back to stock mode just as if i just drove it out of the dealership.

please, please any one help me out. what should i do. i just wont ever trust the people at mcnewsautomotive with my focus ever again. im not trying ti kick dirt on them im only speaking about my bad experience of what happen to my focus after they did the work. i don't want anyone to have to go through what has happen to me. look i have all my original receipts of all the parts they installed on my focus and what was done to it ? including the sheet where supposedly they said it has 129 torque. i will mail copy's of all my receipts to everyone if no one believe's me. do i have to go to the dealership to get a tranny sensor so that my focus gains back the powerhorse and stenght ? Julio Hernandez Newark,New Jersey work phone 973-623-8282 cell phone 973-704-3069- home phone 973-484-5453


ROC is offline  
    Reply With Quote
 

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:55 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.