Help with HVAC problem - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-18-2014, 08:07 PM   #1
jmancincy
Focus Rookie
 
Join Date: Apr 2014
Fan#: 157018
Location: Cincinnati, OH
What I Drive: 2006 Silver ZX4

Posts: 1
FF Reputation: 1 jmancincy Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Help with HVAC problem

Hey everyone, this is my first post but I've been lurking for a while.

I have an issue with my 2006 Focus ZX4.

My heat/AC works fine temperature wise, but it only blows out of the defrost+floor setting.

The selector switch seems to operate normally and isn't stuck or appears to be loose, so I've sort of ruled that out as a culprit.

I'm thinking it could be either a vacuum leak somewhere or perhaps some sort of actuator issue.

Any advice or input would be greatly appreciated!


jmancincy is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-19-2014, 11:01 AM   #2
porcupinepuffer
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2010
Fan#: 79680
Location: Ottawa, Ontario, Canada
What I Drive: 2001, grey, Focus

Posts: 13
FF Reputation: 1 porcupinepuffer Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I had this happen on the car I'm working on. Ford uses a flimsy, girly piece of crap wire assembly that goes from your switch to the hvac box. You look at it the wrong way, and it breaks. The location is down by your gas pedal. The cable is likely broken. This is easy to check by watching the selector at the gas pedal while simultaneously rotating the selector. If it doesn't move, you know the cable is broken... It's minutes to unbolt and replace with a new one.
porcupinepuffer is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:48 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.