P1131 and P1132 - Page 2 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-19-2013, 09:24 PM   #11
1turbofocus
FF Affiliate
 
1turbofocus's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1123
Location: Belmont, NC
What I Drive: 2000 ZX3 / 2002 SVT Turbocharged

Posts: 21,667
FF Reputation: 153 1turbofocus Excellent Standing Member1turbofocus Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (28)
Log did help then , glad you go it fixed

Tom
__________________
Focus-Power: Your #1 Source for Ford Focus Speed, Tuning & Performance!

Customer Support
AIM: hpdyno
Email: hpdyno@aol.com
Phone: 704-249-3745
Site: focus-power.com

Elder 1turbofocus
1turbofocus is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-22-2013, 08:16 PM   #12
Focusology
Country Static
 
Focusology's Avatar
 
Join Date: May 2011
Fan#: 85956
Location: East Bend, NC
What I Drive: 2003 Red SVT

Posts: 1,830
FF Reputation: 6 Focusology Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
Turns out it didn't fix the problem. Car is still running poorly, seems like it's down on power and seems to stutter and have a poppy exhaust like it's wanting to die. Probably the best way to describe it. Still have 2 CEL's too. It doesn't have a CEL for running lean anymore but still has one for running rich and system to rich. Codes are P1132 and P0172. Going to try to recheck the wiring tomorrow. Any other ideas?
__________________
Hatch Nation #11

2003 Focus SVT
Quote:
Originally Posted by OceanGrown View Post
The cargasm is never over. Ever.
Quote:
Originally Posted by CamoCustom View Post
Its quite annoying, its like saying pizza rolls and bagel bites are the same
Focusology is offline  
    Reply With Quote
Old 10-03-2013, 06:21 PM   #13
Quick6
Focus Rookie
 
Join Date: Aug 2004
Fan#: 11509
Location: Phoenix, AZ
What I Drive: 2004 Pitch Black SVT Focus

Posts: 9
FF Reputation: 1 Quick6 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
No idea, Ive gone over my wiring, replaced my spark plug wires. It runs smoother but I'm still having difficulties and throwing P1131 and P1132 rich and lean codes. Its driving me crazy.
Quick6 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-15-2013, 09:20 PM   #14
Quick6
Focus Rookie
 
Join Date: Aug 2004
Fan#: 11509
Location: Phoenix, AZ
What I Drive: 2004 Pitch Black SVT Focus

Posts: 9
FF Reputation: 1 Quick6 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Tried a new Camshaft positioning sensor today, runs a lot better but still sitting in Default_OL. Taking it to the dealer tomorrow and getting a flight recorder for the next few days then taking it back.

Anyone have any crazy ideas? I was thinking of a V8 swap if this turns out to be a big deal.
Quick6 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-21-2013, 03:16 PM   #15
Quick6
Focus Rookie
 
Join Date: Aug 2004
Fan#: 11509
Location: Phoenix, AZ
What I Drive: 2004 Pitch Black SVT Focus

Posts: 9
FF Reputation: 1 Quick6 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Turns out I had a bad O2 sensor and a bad catalytic converter with a cracked pipe. So off to the muffler shop for a new setup. Gonna see if they can reproduce something like the CFM piece.
Quick6 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-22-2013, 03:14 PM   #16
Quick6
Focus Rookie
 
Join Date: Aug 2004
Fan#: 11509
Location: Phoenix, AZ
What I Drive: 2004 Pitch Black SVT Focus

Posts: 9
FF Reputation: 1 Quick6 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Resolution!!! Cracked cat, New custom pipe(like CFMs) and new o2 sensors. Runs like a champ.
Quick6 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-29-2013, 08:45 AM   #17
Quick6
Focus Rookie
 
Join Date: Aug 2004
Fan#: 11509
Location: Phoenix, AZ
What I Drive: 2004 Pitch Black SVT Focus

Posts: 9
FF Reputation: 1 Quick6 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
FYI guys this is the solution. Been driving for a two weeks, passed emissions with flying colors. Zero codes thrown. Time to play again
Quick6 is offline  
    Reply With Quote
Old 02-17-2014, 11:46 AM   #18
Stitch518
Focus Enthusiast
 
Join Date: May 2013
Fan#: 114858
Location: Tampa, FL
What I Drive: 2002 Blue Zx3

Posts: 141
FF Reputation: 1 Stitch518 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Focusology - did you by any chance figure out what was wrong with yours? did you get it to run 100% again??
Stitch518 is online now  
    Reply With Quote
Old 03-23-2014, 12:47 PM   #19
s86chappy
Focus Enthusiast
 
s86chappy's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Fan#: 90019
Location: laurel, MD
What I Drive: 2003 svt

Posts: 57
FF Reputation: 1 s86chappy Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I have been having the same issue. with o2 sensors replaced them 3 times. both were acting up. i deactived the rear with toms tune. but the front still had slow response. than got a dealer 02 motorcraft one. now throwing P1131 P1132. Im pretty sure I have a Bad Cat. Im replace it with a Off Road Pipe....
s86chappy is offline  
    Reply With Quote
Old 05-20-2014, 11:07 PM   #20
willybos
Focus Enthusiast
 
willybos's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Fan#: 54877
Location: Riverside, CA, CA
What I Drive: 2004 Orange SVT EAP

Posts: 223
FF Reputation: 1 willybos Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (12)
Im having this same exact issue and have replaced EVERYTHING and i mean EVERYTHING, more than you guys did. However, i have not replaced the Catalytic converter.

this problem all started when i put it back on to smog the car, perhaps this is the issue.
willybos is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:19 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.