Buy and install Sony Mytouch - Focus Fanatics
Focus Fanatics Ford Focus Forums
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace



Go Back   Focus Fanatics > Model Specific Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-31-2013, 09:14 AM   #1
xMarcox
Focus Enthusiast
 
xMarcox's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Fan#: 105697
Location: Viveiro, Spain
What I Drive: Focus mk3 2012 Sport 115 Tdci

Posts: 99
FF Reputation: 1 xMarcox Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Buy and install Sony Mytouch

Hello, it is possible to install and whereto buy the Sony Mytouch radio with nav on all focus? I have the Sony radio without nav and small screen and i am interested if someone do it before ;) thanks!




xMarcox is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-31-2013, 09:37 AM   #2
dyn085
That Guy
 
dyn085's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 98047
Location: Fayetteville, NC
What I Drive: 2012 SGM Ti HB w/Handling Package

Posts: 11,315
FF Reputation: 43 dyn085 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
Moved to Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics.
__________________

FocusFest 2013: Best of Show
Gateway FFW: Show Class Outstanding
September '13 ROTM
Hatch Nation #161
dyn085 is offline  
    Reply With Quote
Old 09-04-2013, 12:10 PM   #3
FordIVTteam
Official Ford Rep
 
FordIVTteam's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87765
Location: Dearborn, MI
What I Drive: Ford Focus

Posts: 853
FF Reputation: 3 FordIVTteam Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Hi, xMarcox,

There's no way to upgrade to MyFord Touch since we don't have an after market kit for it; vehicles have to be built with that system.

Rebecca
__________________
FORD IN-VEHICLE TECHNOLOGY TEAM

p: 800.392.FORD (Prompts 1 then 3)
t: @FordService @FordFocus @Ford
f: facebook.com/FordFocus facebook.com/Ford
FordIVTteam is offline  
    Reply With Quote
Old 09-04-2013, 12:39 PM   #4
jdubhack
I WILL correct you.
 
jdubhack's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Fan#: 103056
Location: Edmond, OK
What I Drive: 2014 SGM Fusion Ti

Posts: 5,232
FF Reputation: 36 jdubhack Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (12)
Quote:
Originally Posted by FordIVTteam View Post
Hi, xMarcox,

There's no way to upgrade to MyFord Touch since we don't have an after market kit for it; vehicles have to be built with that system.

Rebecca
Yeah, that's not necessarily true.

It's been done Marco, but at significant costs for those that have done it. One guy happened to plug and play a unit, but most others have gone through lots of trial and error.

It's possible, but IMO, not worth the effort. Best to go aftermarket.
__________________


<>< Gal. 6:14
April 2013 HOTM
2013 Ford Fun Weekend: Show Class Winner
jdubhack is offline  
    Reply With Quote
Old 09-04-2013, 01:23 PM   #5
xMarcox
Focus Enthusiast
 
xMarcox's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Fan#: 105697
Location: Viveiro, Spain
What I Drive: Focus mk3 2012 Sport 115 Tdci

Posts: 99
FF Reputation: 1 xMarcox Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by FordIVTteam View Post
Hi, xMarcox,

There's no way to upgrade to MyFord Touch since we don't have an after market kit for it; vehicles have to be built with that system.

Rebecca
Thanks!!! :D
xMarcox is offline  
    Reply With Quote
Old 09-04-2013, 01:25 PM   #6
xMarcox
Focus Enthusiast
 
xMarcox's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Fan#: 105697
Location: Viveiro, Spain
What I Drive: Focus mk3 2012 Sport 115 Tdci

Posts: 99
FF Reputation: 1 xMarcox Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by jdubhack View Post
Yeah, that's not necessarily true.

It's been done Marco, but at significant costs for those that have done it. One guy happened to plug and play a unit, but most others have gone through lots of trial and error.

It's possible, but IMO, not worth the effort. Best to go aftermarket.
Thanks for your answer!, is there any post about someone has done it? I think if I could find one unit from a crashed car maybe it will work... :)
xMarcox is offline  
    Reply With Quote
Old 09-04-2013, 01:27 PM   #7
jdubhack
I WILL correct you.
 
jdubhack's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Fan#: 103056
Location: Edmond, OK
What I Drive: 2014 SGM Fusion Ti

Posts: 5,232
FF Reputation: 36 jdubhack Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (12)
Quote:
Originally Posted by xMarcox View Post
Thanks for your answer!, is there any post about someone has done it? I think if I could find one unit from a crashed car maybe it will work... :)
I have no idea what it would take. There was an erroneous post in a thread - somewhere, after which discussion ensued about the possibility of doing it. I have no idea where that thread is.
__________________


<>< Gal. 6:14
April 2013 HOTM
2013 Ford Fun Weekend: Show Class Winner
jdubhack is offline  
    Reply With Quote
Old 09-04-2013, 01:29 PM   #8
xMarcox
Focus Enthusiast
 
xMarcox's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Fan#: 105697
Location: Viveiro, Spain
What I Drive: Focus mk3 2012 Sport 115 Tdci

Posts: 99
FF Reputation: 1 xMarcox Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by jdubhack View Post
I have no idea what it would take. There was an erroneous post in a thread - somewhere, after which discussion ensued about the possibility of doing it. I have no idea where that thread is.
thanks by the way!
xMarcox is offline  
    Reply With Quote
Old 09-16-2013, 03:46 AM   #9
kolianovich
Focus Rookie
 
Join Date: Dec 2012
Fan#: 106851
Location: Moscow, Russia
What I Drive: 2011 White FF sedan

Posts: 1
FF Reputation: 1 kolianovich Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
It can be installed, here in Russia where there is no such system officially traded we do such installation by our own. I did for my own car also.
All you need:
1. Screen, radio, control panel
2. New harness for replacement or just to take required wires for installation of the system as it works only when it is connected to all 3 buslines
3. GPSM module for navi and compass (you can not adjust date (!!!) without it) + wires and connector for installation
4. Buttons on the steering wheel
5. Some programming at the end.

Better to buy used MFT as to programm a new one you will need official IDS and OASIS connection, in case of a used one you will have an already programmed unit which will be almost plug'n'play
kolianovich is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:58 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX. You can find all Ford Focus related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.