2.0L 2008 focus idle issue - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-28-2013, 08:33 PM   #1
ak609
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Jun 2013
Fan#: 116022
Location: Palmer, AK
What I Drive: 2008 black focus coupe

Posts: 42
FF Reputation: 1 ak609 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
2.0L 2008 focus idle issue

searched the threads seemed like all of them were on the zetec engines and not the duratec but anyways i replaced the plugs with the e3s and it still does it bounces up and down bewteen 600-800 rpms it seems like not sure if this is normal or if something is wrong if anyone can help please let me know thanks..




ak609 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-01-2013, 01:44 AM   #2
DJFreshlySnipes
Focus Enthusiast
 
DJFreshlySnipes's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Fan#: 99868
Location: Seattle, WA, WA
What I Drive: 09' Focus Coupe (Blue)

Posts: 183
Points 1,336, Level 20
Points: 1,336, Level: 20 Points: 1,336, Level: 20 Points: 1,336, Level: 20
Level Up 36% Completed
Level up: 36% Level up: 36% Level up: 36%
Forum Activity 3%
Activity: 3% Activity: 3% Activity: 3%
FF Reputation: 1 DJFreshlySnipes Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
It happens when the AC is on for some reason. That tripped me out when I first got the car and the service department told me it was normal w the AC on
__________________
SEA-HAWKS
DJFreshlySnipes is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-01-2013, 02:33 AM   #3
scott7278
Focus Addict
 
Join Date: Jun 2012
Fan#: 100021
Location: St. Louis, MO
What I Drive: 2012 Red Candy SEL Hatchback

Posts: 914
Points 1,465, Level 21
Points: 1,465, Level: 21 Points: 1,465, Level: 21 Points: 1,465, Level: 21
Level Up 65% Completed
Level up: 65% Level up: 65% Level up: 65%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 5 scott7278 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I've read several times where E3s don't play nice with the Focus. The recommendation afterward is to replace them with stock.
scott7278 is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-01-2013, 02:35 AM   #4
ak609
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Jun 2013
Fan#: 116022
Location: Palmer, AK
What I Drive: 2008 black focus coupe

Posts: 42
FF Reputation: 1 ak609 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Yeah read that to maybe ill change em here soon and thanks haha I'm like my blazer doesn't do that.
ak609 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-02-2013, 12:07 PM   #5
zetecDon
Where am I?
 
zetecDon's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Fan#: 62506
Location: east of Cincinnati, OH
What I Drive: 02 ZX3, 02 MX-5

Posts: 7,958
Points 12,868, Level 74
Points: 12,868, Level: 74 Points: 12,868, Level: 74 Points: 12,868, Level: 74
Level Up 5% Completed
Level up: 5% Level up: 5% Level up: 5%
Forum Activity 29%
Activity: 29% Activity: 29% Activity: 29%
FF Reputation: 28 zetecDon Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (45)
Moved to "General Technical Chat".
zetecDon is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-12-2013, 06:24 PM   #6
malim
Focus Enthusiast
 
malim's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Fan#: 55004
Location: Toronto, Canada
What I Drive: 2007 Ford Focus ST - Black

Posts: 470
Points 955, Level 16
Points: 955, Level: 16 Points: 955, Level: 16 Points: 955, Level: 16
Level Up 55% Completed
Level up: 55% Level up: 55% Level up: 55%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 4 malim Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Same issue. Anybody solved the problem ? I am guessing PCV valve/hose but wanted to hear if anything have fixed this issue ?
malim is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:34 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat