Yet another 2012 SE Sport audio upgrade - Page 4 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-18-2013, 05:58 PM   #31
HatWobble
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 97153
Location: Chicago, IL
What I Drive: '12 Focus SE 5spd Hatch 203A

Posts: 37
FF Reputation: 1 HatWobble Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Kbostick88 View Post
As a professional car audio installer I strongly recommend trying to rerun your power wire down the driver side of your car. You always want to run it down the same side as the batter. You'd also want to go through the grommet not through the outside of it pressing against the metal. there is a plastic cover where the clutch plate would go, i recommend going there to run the wire into the car. Your are much less prone to problems this way. going across the engine you increase the heat against the wire as well as have it rub against the metal between the firewall and grommet.
Thanks for the tips.

Regarding the metal-on-wire contact, I fixed this already and am now running it through the grommet instead of outside of it (see post #27 in this thread). I would have used the clutch plate as you suggested, however I have a clutch there at the moment. :)

Regarding running the wire across the engine bay, I made sure to tie the wire high in the engine bay to maximize the space between it and the engine to reduce the heating effects you mention. I have not had any issues after 10,000 miles of operation, so hopefully everything is OK the way it is.
__________________
2012 SE Sport 5MT 203A, Tuxedo Black
HatWobble is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-25-2013, 09:49 AM   #32
Shade8685
Focus Jr. Enthusiast
 
Shade8685's Avatar
 
Join Date: May 2012
Fan#: 99344
Location: Sandy, UT
What I Drive: 2012 Tuxedo Black SE Sport Pkg

Posts: 29
FF Reputation: 1 Shade8685 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I have the same LC6i installed, and I'm using the yellow/orange power antenna wire to power it, but the unit doesn't turn on. I tested the cable with a multimeter and it has 12v running on it. I was wondering what cable you used to run to the 12v input of the LOC? Does it need to be a constant 12v source, or should the power antenna cable be fine since it just turns on with the HU?
Shade8685 is offline  
    Reply With Quote
Old 03-25-2013, 10:23 AM   #33
HatWobble
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 97153
Location: Chicago, IL
What I Drive: '12 Focus SE 5spd Hatch 203A

Posts: 37
FF Reputation: 1 HatWobble Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I had to look at my old pictures to remember what I did...

I just wired the +12V in parallel with the amp. I simply ran wires from the power terminals of the amp to the power terminals of the LOC. This is what AudioControl recommends in the manual.

Even though that antenna wire has +12V, it might not be working because the LOC can't draw enough current through that circuit.

P.S. nice choice of vehicle!
__________________
2012 SE Sport 5MT 203A, Tuxedo Black
HatWobble is offline  
    Reply With Quote
Old 03-25-2013, 10:29 AM   #34
Shade8685
Focus Jr. Enthusiast
 
Shade8685's Avatar
 
Join Date: May 2012
Fan#: 99344
Location: Sandy, UT
What I Drive: 2012 Tuxedo Black SE Sport Pkg

Posts: 29
FF Reputation: 1 Shade8685 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I'll have to give that a try. Guess I'll be heading out to buy more wire :)

Thanks for the quick response.

P.S. You car choice isn't too bad either.

Thanks again
Shade8685 is offline  
    Reply With Quote
Old 03-28-2013, 10:20 AM   #35
Shade8685
Focus Jr. Enthusiast
 
Shade8685's Avatar
 
Join Date: May 2012
Fan#: 99344
Location: Sandy, UT
What I Drive: 2012 Tuxedo Black SE Sport Pkg

Posts: 29
FF Reputation: 1 Shade8685 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Just wanted to do a quick follow up. Hooking the power to the amp terminal fixed my issue. LOC is working great and my stereo is much improved.

Thanks again for the help
Shade8685 is offline  
    Reply With Quote
Old 04-23-2013, 05:43 PM   #36
mister_eff
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Feb 2013
Fan#: 110362
Location: Emeryville, CA
What I Drive: 2012 Ford Focus Hatchback SEL

Posts: 27
FF Reputation: 1 mister_eff Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
HatWobble,

What wire did you hook up the "remote on" wire from the LC6i to? Do you have a picture of that? Is it part of the same head-unit wiring harness?

Thanks!
mister_eff is offline  
    Reply With Quote
Old 04-23-2013, 09:10 PM   #37
asting
Focus Enthusiast
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 98342
Location: Cleveland, OH
What I Drive: 2012, Tux Blk Met Focus 5d Sport

Posts: 466
FF Reputation: 1 asting Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by mister_eff View Post
HatWobble,

What wire did you hook up the "remote on" wire from the LC6i to? Do you have a picture of that? Is it part of the same head-unit wiring harness?

Thanks!
This connects to the Amp and tells it when to turn on and off.
__________________
2012 SE Hatch - 5 Speed - Tuxedo Black
Engine: K&N Typhoon CAI, Magnaflow 2.25 exhaust 15072
Suspension: MS3 Springs, Focus electric RMM.
Audio: LC6i, Polk Audio db6501 front, db651s rear, db1040DVC sub, Rockford R600-5 Prime, Fatmat
asting is offline  
    Reply With Quote
Old 04-23-2013, 09:11 PM   #38
mister_eff
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Feb 2013
Fan#: 110362
Location: Emeryville, CA
What I Drive: 2012 Ford Focus Hatchback SEL

Posts: 27
FF Reputation: 1 mister_eff Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by asting View Post
This connects to the Amp and tells it when to turn on and off.
Sorry for my terrible wording. I mean, where did you connect that wire on the car side of things?
mister_eff is offline  
    Reply With Quote
Old 04-23-2013, 09:37 PM   #39
asting
Focus Enthusiast
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 98342
Location: Cleveland, OH
What I Drive: 2012, Tux Blk Met Focus 5d Sport

Posts: 466
FF Reputation: 1 asting Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by mister_eff View Post
Sorry for my terrible wording. I mean, where did you connect that wire on the car side of things?
I don't think it does. Per a previous post (on page 2 or 3), the LOC uses the signal from the stock speakers to know when it powers on. It then can supply the remote power signal to an amp. So it goes from the LOC to the amp, and does not do anything with the car.

As soon as I get my fatmat and components in I'll be able to verify this though.
__________________
2012 SE Hatch - 5 Speed - Tuxedo Black
Engine: K&N Typhoon CAI, Magnaflow 2.25 exhaust 15072
Suspension: MS3 Springs, Focus electric RMM.
Audio: LC6i, Polk Audio db6501 front, db651s rear, db1040DVC sub, Rockford R600-5 Prime, Fatmat
asting is offline  
    Reply With Quote
Old 04-24-2013, 04:40 PM   #40
mister_eff
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Feb 2013
Fan#: 110362
Location: Emeryville, CA
What I Drive: 2012 Ford Focus Hatchback SEL

Posts: 27
FF Reputation: 1 mister_eff Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by asting View Post
I don't think it does. Per a previous post (on page 2 or 3), the LOC uses the signal from the stock speakers to know when it powers on. It then can supply the remote power signal to an amp. So it goes from the LOC to the amp, and does not do anything with the car.

As soon as I get my fatmat and components in I'll be able to verify this though.
Oh I see. The wire that HatWobble mentions goes from the LOC to the amp, like you said. I thought he also had a wire going from the car to he LOC. Thanks for clearing that up.

My bad, HatWobble.
mister_eff is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:52 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.