MFT 3.5.1 bugs - Page 13 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-27-2013, 09:42 AM   #121
slybarman
Focus Addict
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 105425
Location: the not-so-free state, MD
What I Drive: 2013 Ford Focus Titanium hatchback

Posts: 1,256
FF Reputation: 6 slybarman Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Bigbot45 View Post
This is happening to me now after a remote start. So the car may have been running for 10 minutes. Also, this didn't happen at all for the first few months of this update; but is now happening all of the time. I'm beginning to wonder if perhaps the battery is becoming marginal; since the only other time I would see this behavior is after the MFT restarted.

Also, talk about bad updates, I tried to do this in my wife's Edge and the MFT suffered terminal hardware failure. After it said it would re-boot the screen went black and never came back up. The APIM is hopefully being replaced today.
MFT does not boot during remote start. It only boots once you get into the car, put your foot on the brake, and press the start button.
slybarman is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-27-2013, 11:55 AM   #122
Bigbot45
Focus Enthusiast
 
Join Date: Jun 2011
Fan#: 87124
Location: Danbury, CT
What I Drive: 2014 Q50 - Formally 2012 Ti Hatch

Posts: 130
FF Reputation: 2 Bigbot45 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by slybarman View Post
MFT does not boot during remote start. It only boots once you get into the car, put your foot on the brake, and press the start button.
I have a Viper remote start and the MFT comes on-line as soon as the remote start is engaged. Also the Viper has a proper remote start->key handoff so the car never shuts off when you get in.
__________________
2012 Ford Focus Titanium Hatchback
2006 VW Jetta 2.0 Package 2 <-- 2001 VW GTI VR6
1990 Subaru Legacy <-- 1986 Ford Taurus
1990 Mazda Protege <-- 1986 Subaru GL-10 Turbo
1986 Volvo 240 DL
Bigbot45 is online now  
    Reply With Quote
Old 02-27-2013, 12:08 PM   #123
slybarman
Focus Addict
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 105425
Location: the not-so-free state, MD
What I Drive: 2013 Ford Focus Titanium hatchback

Posts: 1,256
FF Reputation: 6 slybarman Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Bigbot45 View Post
I have a Viper remote start and the MFT comes on-line as soon as the remote start is engaged. Also the Viper has a proper remote start->key handoff so the car never shuts off when you get in.
My OEM remote start does not shut off when I get into the car.

Sent from my Galaxy Note 2 using FF Mobile.
__________________
MK3 Focus = a lot of good ideas rather poorly executed.
slybarman is offline  
    Reply With Quote
Old 02-28-2013, 07:21 AM   #124
lewisra
Focus Addict
 
Join Date: Dec 2011
Fan#: 93289
Location: Howell, MI
What I Drive: 2012 Tuxedo Black SEL

Posts: 567
FF Reputation: 3 lewisra Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by slybarman View Post
My OEM remote start does not shut off when I get into the car.

Sent from my Galaxy Note 2 using FF Mobile.
Same with mine. MFT also boots up when remote started. I don't have push button start though.
lewisra is offline  
    Reply With Quote
Old 02-28-2013, 06:33 PM   #125
I Bleed Ford Blue
Focus Addict
 
I Bleed Ford Blue's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Fan#: 94113
Location: N.E., OH
What I Drive: 2013 F150 FX4

Posts: 845
FF Reputation: 8 I Bleed Ford Blue Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
My OEM remote start boots up the MFT and I have the push button start.
__________________
13 Blue Flame F150 FX4 402A on 20's loaded
13 Frosted Glass Escape Ti 401A loaded
13 Performance Blue SE 201A
14 Dark Side Fusion SE 200A
L-CCC #18/HOIA #37
I Bleed Ford Blue is offline  
    Reply With Quote
Old 02-28-2013, 07:06 PM   #126
slybarman
Focus Addict
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 105425
Location: the not-so-free state, MD
What I Drive: 2013 Ford Focus Titanium hatchback

Posts: 1,256
FF Reputation: 6 slybarman Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by I Bleed Ford Blue View Post
My OEM remote start boots up the MFT and I have the push button start.
Weird - I just tried mine again to make sure my memory was right - my small dash screen says "remote start active", but the MFT screen is off until I get in and hit the start button.
slybarman is offline  
    Reply With Quote
Old 03-01-2013, 08:02 AM   #127
copernicium112
Focus Fanatic
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87742
Location: Rochester, NY
What I Drive: 2012 Sonic Blue Ti Sedan

Posts: 1,864
FF Reputation: 4 copernicium112 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by I Bleed Ford Blue View Post
My OEM remote start boots up the MFT and I have the push button start.
Likewise. I also make it a point to shut off the stereo before shutting down the car during winter since there is no point in having music playing during a remote start but on some random occassions the car takes the liberty of turning it back on. I haven't really quantified it but if I had to guess, I'd say about once for every 10 or so starts.
__________________
.
.......here's a lockpick. It might come in handy if you, the master of unlocking, take it with you.
copernicium112 is offline  
    Reply With Quote
Old 03-01-2013, 08:31 AM   #128
slybarman
Focus Addict
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 105425
Location: the not-so-free state, MD
What I Drive: 2013 Ford Focus Titanium hatchback

Posts: 1,256
FF Reputation: 6 slybarman Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I wonder if the behavior of the remote start / MFT changed from the '12 models to the '13 models.
slybarman is offline  
    Reply With Quote
Old 03-11-2013, 01:42 PM   #129
hillcountryflt
Focus Rookie
 
Join Date: Mar 2013
Fan#: 110945
Location: Kerrville, TX
What I Drive: 2013 Ford Focus Titanium

Posts: 18
FF Reputation: 1 hillcountryflt Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Sync VersionGen2 - V3.5.1
The only oddities I am experiencing right now is that occasionally the audio input will be different from when I turned the car off previously. While not sure if this related to my sync or not, my backup camera will "lose" its guidelines (active or otherwise) frequently between restarts.
as to voice commands, I can tell it to turn climate on, turn a/c on and set temp and it will respond affirmatively, but nothing is actually working. I actually (heaven forbid) have to press the "soft" button to actually get it to start functioning. When it comes on, it will be a/c on and temp set to 70 as previously instructed during sync commands.
__________________
2013 Ford Focus HB Titanium
2011 Ford Mustang
hillcountryflt is offline  
    Reply With Quote
Old 06-24-2013, 12:27 PM   #130
WebNutMark
Focus Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 97795
Location: Logan, IA
What I Drive: 2012 Blue Candy Titanium

Posts: 4
FF Reputation: 1 WebNutMark Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Persistent bugs I've noticed:

I generally use the MP3/USB for listening to music in the car...

When parking for less than 5-10 minutes and then restarting the car, the media index is lost nearly every time (probably 75% of the time). If parked for longer periods, it happens much less often.

When starting the car while it is in accessory mode (shut off car - continue listening to radio and not open door - then restart the car) the input will switch from USB to A/V (probably 90+% of the time).
WebNutMark is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:15 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.