2012 focus deck install question - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-20-2013, 06:31 PM   #1
CanadianFocus2012
Focus Rookie
 
Join Date: Aug 2012
Fan#: 102851
Location: Ottawa, Canada
What I Drive: 2012 Focus Sedan SE

Posts: 21
FF Reputation: 1 CanadianFocus2012 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
2012 focus deck install question

I have a 2012 focus with the metra dash kit, wiring harness and a JVC deck (can't remember the model right now). The installer tied into the ignition for the line to turn the deck on as the metra wiring harness didn't have this wire. Is this the normal practice?

It has (mostly) worked fine for the last 3 months, but now occasionally the deck won't turn off when I remove the key from the ignition. The only way I can turn the deck off is to unplug the car battery, then plug it back in. Sometimes I have to do this 2 or 3 times to get the deck to behave properly and shut off when the key is out of the ignition.

This deck has another intermittent issue, so I am 90% sure the problems I am having are with the deck. But I wanted to ask the question regarding tying into the ignition so I could rule that out as a problem. Is it the right thing to do? It seemed a little odd at the time???

Thanks for any help!


CanadianFocus2012 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-21-2013, 08:25 AM   #2
ShoOff
Focus Addict
 
ShoOff's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Fan#: 109590
Location: Houston, TX
What I Drive: 2013 Performance Blue SE Hatchback

Posts: 801
FF Reputation: 15 ShoOff Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Not just no but HELL no.......... and yes there is a remote on wire on the factory unit he was probably just to lazy to track it down.
ShoOff is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:21 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.