Focus Problem - Focus Fanatics
Focus Fanatics Ford Focus Forums
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace



Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-23-2013, 09:59 AM   #1
ruger
Focus Rookie
 
Join Date: Jan 2013
Fan#: 108963
Location: republic, MI
What I Drive: 2003 blue se

Posts: 4
FF Reputation: 1 ruger Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Focus Problem

I Have a '03 focus. my problem is yesterday while driving everything shutdown
the gas gauge went to empty the speedo went to zero lost all the lights and i was still driving the car. So i pulled onto the shoulder and put the car in park and it died. after about 10 mins it started and everything went back to normal
and drove it home. the battery is brand new. Same thing happened twice before except the car didn't die. anyone have any ideas why this happened ? before yesterday it was 3 weeks before it happened.

Thanks


ruger is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-23-2013, 10:03 AM   #2
rambleon84
So mote be it
 
rambleon84's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Fan#: 51521
Location: columbus, OH
What I Drive: 2007 Dark Toreador Red ZX3

Posts: 4,880
FF Reputation: 20 rambleon84 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (14)
Quote:
Originally Posted by ruger View Post
I Have a '03 focus. my problem is yesterday while driving everything shutdown
the gas gauge went to empty the speedo went to zero lost all the lights and i was still driving the car. So i pulled onto the shoulder and put the car in park and it died. after about 10 mins it started and everything went back to normal
and drove it home. the battery is brand new. Same thing happened twice before except the car didn't die. anyone have any ideas why this happened ? before yesterday it was 3 weeks before it happened.

Thanks
Get the battery and alternator checked out. All the power and electrical dying has me leaning towards that. I'm guessing the new battery is the only thing keeping that car started. The auto stores or AAA should be able to test both for you.
rambleon84 is offline  
    Reply With Quote
Old 01-24-2013, 04:08 PM   #3
ruger
Focus Rookie
 
Join Date: Jan 2013
Fan#: 108963
Location: republic, MI
What I Drive: 2003 blue se

Posts: 4
FF Reputation: 1 ruger Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
took it in to the shop that works on my cars and on the way it died again. waited about 10 mins and started up and continued on my way. guy who runs the shop can't find any problems. altrenator is fine , battery is fine , battery cables fine nothing loose . so im puzzled as to why this keeps happening
ruger is offline  
    Reply With Quote
Old 01-24-2013, 06:31 PM   #4
worfz
Focus Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 98426
Location: Manchester, NH
What I Drive: 2003 SE Sedan 2.3L PZEV

Posts: 5
FF Reputation: 1 worfz Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
When you said you lost all the lights in your first post, which lights did you mean? Were you driving with headlights on and the headlights died at the same time the gas gauge and speedo went to zero? And at that point the car was still running normally otherwise until you stopped and put it in park?
worfz is offline  
    Reply With Quote
Old 01-24-2013, 07:35 PM   #5
ruger
Focus Rookie
 
Join Date: Jan 2013
Fan#: 108963
Location: republic, MI
What I Drive: 2003 blue se

Posts: 4
FF Reputation: 1 ruger Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
headlight were on monday night when it lost power but didn't die. tuesday afternoon no headlights on when it died. inside interior light was very dim . no lights on this morning when it happened again
ruger is offline  
    Reply With Quote
Old 01-24-2013, 07:37 PM   #6
sleepyboy
FF's Night Security
 
sleepyboy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Fan#: 15335
Location: SW Houston, TX, United States
What I Drive: 01' Yellow ZX3 euro, 04' ZX5 SVT

Posts: 23,693
FF Reputation: 46 sleepyboy Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (11)
I'd replace the power cables, my focus did that before I would loose all the gauges and the light and sometimes the car would still run or it would shut off. I went through a couple of alternators before finally replacing the cables and haven't had a problem since.
__________________
I started out with nothing and I still have most of it left

Hatch Nation #15 (Ole' Yeller') & #150 (The SVT)
Moderator for
Technical Chat
Zetec Performance Chat
Southern Fanatics Chat
sleepyboy is online now  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:04 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX. You can find all Ford Focus related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.