Possible bad alternator? - Focus Fanatics
Focus Fanatics Ford Focus Forums
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace



Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-05-2013, 12:48 AM   #1
rzimmerman30
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Jan 2011
Fan#: 81649
Location: Waukesha, WI
What I Drive: 2007 Red Focus SES

Posts: 43
FF Reputation: 1 rzimmerman30 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Possible bad alternator?

Hello everyone, just looking for some opinions on this one. About two weeks ago, while driivng on the highway, my battery light came on for about 3 seconds and went off. Then about 5 minutes later, it came on for about 3-5 seconds and then went off. It was about 10 degrees outside. Then for two week nothing, until last night, when it was about 5 degrees outside, on the way home from work at about 25 MPH, the battery light came on again for about 20 seconds and then went off. I went into the diag mode and when I start up the car, I'm at 14v. I stay at 14v while driving until the car warms up, and then after its warmed up, and at idle and only at idle, it will drop to 11.6-12.4volts. During this time though, the battery light does not come on. I took it to Autozone and they tested the battery which was 100% good. All connections were good. But it said the voltage regulator failed. I have no problems with lights dimming, my car starts up perfect everytime. Does this sound like a bad alternator, a bad voltage regulator, a bad connection? I'm not sure how the Autozone tests works, if it says "voltage regulator failed" does that mean alternator? Any ideas on this one? Also, how hard is it to replace the alternator on this car? The guy at Autozone said it was under the engine and it would be very difficult to do. Any help would be greatly appreciated!


rzimmerman30 is offline  
    Reply With Quote
 

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:47 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX. You can find all Ford Focus related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.