2 Noises - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-07-2012, 12:14 PM   #1
Neptune15
Focus Enthusiast
 
Neptune15's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Fan#: 91691
Location: Hamilton, Canada
What I Drive: '07 ZX3

Posts: 213
FF Reputation: 1 Neptune15 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
2 Noises

2007 ZX3 2.0 Manual

First Noise:

This has been there for about a year, but it doesn't really affect performance (just hope it's not a safety hazard) so i haven't looked into it. I hear a popopop sound when going slow over bumps, and it sounds like it's coming from the left front. I can feel a little bit of vibration through the cabin when this happens. Sometimes when I clutch down and the pedal hits the firewall, it makes a similar noise. The latter is a newly developing issue.

Upgrading the shocks/struts didn't affect this noise.

When I poke around, everything seems tight except for the stabilizer bar endlinks, which have a little give. I'm not sure if they are supposed to have a little give or not. The sound is coming from one side, and the endlink feels the same on both front corners. I can rotate the endlink about the y axis, not sure if this is normal?

Second Noise:

This is a newly developing problem. Might have to do with the cold. When coming to a stop, I hear a groaning/creaking. The last thing I did to the car was swap the brake lines for SS lines, but I'm not sure how that can be the culprit.

The car still has a year left on the warranty, but I'd like to get some idea of what could be the problem before bringing it in.

Thanks for any feedback.

EDIT: Bonus problem:
One morning, when it was really cold out, my car would start fine, but immediately die. It wouldn't hold an idle. I warmed up the car with my foot, and tried again, but still no idle. I disconnected/reconnected the IACV, still no idle. I cycled the key a couple times and it worked. This only happened once, but I'm wondering if I should be concerned.


Neptune15 is offline  
    Reply With Quote
 

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:35 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.