MFT 3.5.1 bugs - Page 4 - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-29-2012, 03:52 PM   #31
copernicium112
Focus Fanatic
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87742
Location: Rochester, NY
What I Drive: 2012 Sonic Blue Ti Sedan

Posts: 1,868
Points 1,491, Level 21
Points: 1,491, Level: 21 Points: 1,491, Level: 21 Points: 1,491, Level: 21
Level Up 91% Completed
Level up: 91% Level up: 91% Level up: 91%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 4 copernicium112 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by TiPilot View Post
Honest to god, I don't understand how this hasn't returned yet with all the updates we've had over the past year.
That is what I'm sayin'. Taking away a functional progress bar and replacing it with the useless count-up timer is like getting kicked in a nut. Not only refusing to return the progress bar but also proudly displaying the useless count-up timer on one more screen so I'm reminded of the loss on that screen as well is like getting kicked in both nuts!
__________________
.
.......here's a lockpick. It might come in handy if you, the master of unlocking, take it with you.
copernicium112 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-30-2012, 01:07 AM   #32
flingwing1969
Focus Enthusiast
 
flingwing1969's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Fan#: 91700
Location: Morgan Hill, CA
What I Drive: 2012 white platinum Forcus SEL 303A

Posts: 455
FF Reputation: 2 flingwing1969 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Aychdot View Post
Mine works pretty well except when I start the car. MFT wants to start at the first track on my usb no matter what I was previously listening to.
That's been my experience with 3.0.2 also.
__________________
2012 Focus SEL 303A, moon roof, etc
2012 Yamaha TW200 Dual Sport
1975 Jeep CJ -built
1974 Dodge W300 Power Wagon dump truck
2002 Kubota B-21 tractor-loader-backhoe
flingwing1969 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-30-2012, 11:01 AM   #33
12RedHotHatch
Focus Enthusiast
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 96478
Location: Alpharetta, GA
What I Drive: 2012 Candy Red Focus Titanium Hback

Posts: 76
FF Reputation: 1 12RedHotHatch Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Overall it is working much better than previous versions but the same thing has happened to me twice. I was listening to Bluetooth Audio on my iPhone 5 and stopped at a store. When I got back in and started the car back up, the entertainment section could not connect to Bluetooth Audio and the lines on my Backup camera (straight and based on how the wheel is turned) disappeared. I had to go into settings and turn the lines back on. Also after this happens, when I switch to my USB thumb drive, it restarts at the first song instead of at the song / album I was last listening to.

But at least when this does happen it will connect back up to Bluetooth Audio in a minute or two. With 3.0.2, the Bluetooth Audio connection was toast until it decided to reconnect, which took a while.
12RedHotHatch is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-30-2012, 12:05 PM   #34
bassmobile
Focus Enthusiast
 
bassmobile's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95742
Location: Delray Beach, FL
What I Drive: 2012 Yellow Blaze Titanium Focus

Posts: 182
FF Reputation: 2 bassmobile Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Well just had the 3.5.1 updated installed. Now note, I still had v2 in my car. So this was a major upgrade.

So far pretty good. So much faster than the previous version I had. But there is one bug (so far) that is driving me nuts!!

All my music is on a SD Card. I cannot get it play genre "blues" via voice command! When I try it plays "rock". It works fine if I say "jazz" or "classical" and "rock". But will not do blues for some reason. If I do it manually via the touch screen I can get it to play blues. I did a couple of master resets and forced the SD card to be indexed, but no luck so far!
__________________
2012 Ford Focus Titanium Hatch - Yellow Blaze
2007 Mercedes Benz SLK 280 - Bright Silver Metallic
bassmobile is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-30-2012, 07:16 PM   #35
peridigm
Focus Enthusiast
 
peridigm's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Fan#: 103341
Location: Rising Sun, MD
What I Drive: 12', Ti wrapped

Posts: 90
FF Reputation: 1 peridigm Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I just got my car back today after being updated to 3.5.1. Previously had 3.0.2. My 3.0.2 issues were similar to everyone else, sporadic reboot, button labels blank, slow response, etc...

What I have observed so far...
1) I cannot make a call with voice recognition. Repeated attempts to make calls using names from my IOS5 iPhone ended with "please say a name as it is listed in your phone book". Despite me speaking clearly and the same way I spoke with 3.0.2, it would not make one call. I tried about 6 names from my contact list. I finally resorted to "dial xxx-xxx-xxxx". She repeated the number back to me and dialed.

2) I'm primarily a Sirius listener. For some reason today I could not locate anything that I wanted to listen to so I decided to use my iPhone BT connection. This is where the frustration began. 20 seconds into track 2, it decided to start track 3. Um, okay. When I reached the end of the album, it switched to a new album with unknown artist, 0 tracks. It would not skip forward, backward, or play. Silence!
I selected a new album from my iPhone (yes I pulled over first). I skipped to the last track and let it play. When it reached the end, the same thing happened, silence. I changed source to Sirius, then back to BT. Still wouldn't play.

I started a new album and let it play. I had to stop for gas. When I got back in and started the car, it was still on BT, but now the display read Walt's iPhone where it should have the artist and song title, the track listing was where I had left it, and it would not play, skip back or forward. It was silent again! I finally had enough and switched it to Sirius for the rest of my trip.

Anyone else having this BT quirkiness? IOS5 or IOS6? I don't really want to upgrade to IOS6 but I may to see if my issues are resolved.
peridigm is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-30-2012, 07:48 PM   #36
dragonpalm
Focus Enthusiast
 
dragonpalm's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Fan#: 104183
Location: San Antonio, TX
What I Drive: 2013 White Platinum Titanium Sedan

Posts: 180
Points 571, Level 11
Points: 571, Level: 11 Points: 571, Level: 11 Points: 571, Level: 11
Level Up 43% Completed
Level up: 43% Level up: 43% Level up: 43%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 3 dragonpalm Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by peridigm View Post

2) I'm primarily a Sirius listener. For some reason today I could not locate anything that I wanted to listen to so I decided to use my iPhone BT connection. This is where the frustration began. 20 seconds into track 2, it decided to start track 3. Um, okay. When I reached the end of the album, it switched to a new album with unknown artist, 0 tracks. It would not skip forward, backward, or play. Silence!
I selected a new album from my iPhone (yes I pulled over first). I skipped to the last track and let it play. When it reached the end, the same thing happened, silence. I changed source to Sirius, then back to BT. Still wouldn't play.

I started a new album and let it play. I had to stop for gas. When I got back in and started the car, it was still on BT, but now the display read Walt's iPhone where it should have the artist and song title, the track listing was where I had left it, and it would not play, skip back or forward. It was silent again! I finally had enough and switched it to Sirius for the rest of my trip.

Anyone else having this BT quirkiness? IOS5 or IOS6? I don't really want to upgrade to IOS6 but I may to see if my issues are resolved.
You are the 3rd person on here (including me) that has experienced the BT track auto-advance (skip) problem on 3.5.1. I'm kinda glad others are experiencing this but I'm sorry that it is you. I have the same problems as you described and I use an iPhone 4S 6.0.1. BT audio has always been the worst part of MFT and it looks like 3.5.1 doesn't fix it completely. I suggest you avoid BT audio until someone has resolved this issue. Someone reported that they did a master reset/delayed reboot and it fixed the issue for them. However, this did not fix it for me. I'm going to do a fuse pull+master reset tomorrow to see if it helps. For now, I just plug my phone into the USB and listen that way.

Here is my log of the problem

*Edit* A fuse pull+master reset did not fix this issue for me.

Last edited by dragonpalm; 12-01-2012 at 03:21 PM.
dragonpalm is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-30-2012, 07:56 PM   #37
Richs10
Focus Enthusiast
 
Richs10's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 95786
Location: Annapolis, MD
What I Drive: 2012 Sonic Blue Titanium Hatch

Posts: 142
Points 330, Level 6
Points: 330, Level: 6 Points: 330, Level: 6 Points: 330, Level: 6
Level Up 60% Completed
Level up: 60% Level up: 60% Level up: 60%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 1 Richs10 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Got my upgrade and new nav card this week. Initial impressions are that navigation locks on faster and the HD FM signals are way stronger. I'm finding new HD stations I never had before. Also, my IPod synced up much faster. Very happy with it so far! I do wish they had fixed the song timer to count down rather than up. That "feature" is still a bit of a mystery to me.
__________________
Leather, Nav/MFT, Moonroof, 18" wheels, Handling & Winter Packages, Remote Start.
Echomaster DRLs.
Richs10 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-30-2012, 08:00 PM   #38
bassmobile
Focus Enthusiast
 
bassmobile's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95742
Location: Delray Beach, FL
What I Drive: 2012 Yellow Blaze Titanium Focus

Posts: 182
FF Reputation: 2 bassmobile Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by bassmobile View Post
Well just had the 3.5.1 updated installed. Now note, I still had v2 in my car. So this was a major upgrade.

So far pretty good. So much faster than the previous version I had. But there is one bug (so far) that is driving me nuts!!

All my music is on a SD Card. I cannot get it play genre "blues" via voice command! When I try it plays "rock". It works fine if I say "jazz" or "classical" and "rock". But will not do blues for some reason. If I do it manually via the touch screen I can get it to play blues. I did a couple of master resets and forced the SD card to be indexed, but no luck so far!
Well now the select music via genre using Voice Command seems to be working. I guess it was not fully indexed and did not finish building the voice commands when I first tried. So....I am liking this upgrade!
bassmobile is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-30-2012, 09:05 PM   #39
MrMyth
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Nov 2012
Fan#: 106845
Location: Chicago, IL
What I Drive: 2013 Performance Blue Focus

Posts: 31
Points 21, Level 1
Points: 21, Level: 1 Points: 21, Level: 1 Points: 21, Level: 1
Level Up 41% Completed
Level up: 41% Level up: 41% Level up: 41%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 2 MrMyth Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
My 2013 Titanium came with 3.5.1 and I have had it for almost a week now. Only one reboot, everything else works perfectly.....except the album art is too small and upside down. If I hit the More Info button all is displayed correctly. Weird.
MrMyth is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-30-2012, 09:10 PM   #40
Just Tom
Focus Enthusiast
 
Join Date: Nov 2012
Fan#: 106663
Location: Sunny SoCal, CA
What I Drive: 2013 Focus Ti (5 Dr.)

Posts: 251
Points 1,204, Level 19
Points: 1,204, Level: 19 Points: 1,204, Level: 19 Points: 1,204, Level: 19
Level Up 4% Completed
Level up: 4% Level up: 4% Level up: 4%
Forum Activity 6%
Activity: 6% Activity: 6% Activity: 6%
FF Reputation: 3 Just Tom Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by I Bleed Ford Blue View Post
I thought I could start a thread specific for MFT 3.5.1 so anyone could report any bugs or glitches they find. Then ford could use the information to improve MFT on the next update.

Please try to keep it clean and no ranting or raving (you catch more flies with honey than vinegar) and keep it 3.5.1. specific, if you want to get 351 there is another thread for that.


I'll start, dealer installed 3.5.1 on 11-20-12 and so far all is well.

I checked my MFD and it said I have ver. 3.34.4 So it looks as though I need the update.
Just Tom is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:42 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.