2004 crank no start - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace



Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus First Generation > SPI Performance (2000-2004)

SPI Performance (2000-2004) The place to chat about any 2.0L Split Port Injection engine performance, tuning and exhaust related upgrades.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-27-2012, 09:18 AM   #1
bigrigjim
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 105352
Location: warsaw, KY
What I Drive: 2004 silver lx

Posts: 12
FF Reputation: 1 bigrigjim Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
2004 crank no start

i have a 2004 with 2.0 spi wife drove it turned it off will not restart getting fuel, fuel pump working, getting spark. tries to start but wont. tried a little starting fluid, would hit but not start. can anyone help??? thanks Jim


bigrigjim is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-27-2012, 01:59 PM   #2
ddogg777
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 105357
Location: Albany, NY
What I Drive: 2003 Ford Fous LX

Posts: 2
FF Reputation: 1 ddogg777 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
need more details, is it cranking strong?
ddogg777 is offline  
    Reply With Quote
Old 11-26-2012, 01:07 PM   #3
Benton14
Focus Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Fan#: 106553
Location: Ontario, CA
What I Drive: 2006, Grey, Civic type-r

Posts: 5
FF Reputation: 1 Benton14 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Appears to be the starter relay/solenoid/coil is not working, or not getting a +12v signal to perform. Either way, you will need to take the problem solving to that relay, to find out if the ign switch is outputting on the "start" position, or if the relay is just not responding to it.

car hire gold coast

Last edited by Benton14; 11-28-2012 at 06:27 AM.
Benton14 is offline  
    Reply With Quote
Old 11-26-2012, 04:27 PM   #4
doubles
Focus Enthusiast
 
doubles's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Fan#: 106022
Location: Waxahachie, TX
What I Drive: 2008 ford focus

Posts: 137
FF Reputation: 1 doubles Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Quote:
Originally Posted by Benton14 View Post
Appears to be the starter relay/solenoid/coil is not working, or not getting a +12v signal to perform. Either way, you will need to take the problem solving to that relay, to find out if the ign switch is outputting on the "start" position, or if the relay is just not responding to it.
^^^^ Agreed had this happen to me on the same car somehow wire had wore loose and wasnt getting proper connection. then after that was fixed 3 days later solenoid went out
doubles is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:33 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.