Wrench dash light - Page 8 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-14-2012, 07:04 AM   #71
Jendoe1997
Focus Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Fan#: 106018
Location: Glen Burnie, MD
What I Drive: 09 ford flex limited black

Posts: 1
FF Reputation: 1 Jendoe1997 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Loss of power caused me an accident

Last night driving to football my wrench light came on this we the 2 md time this has happened once a few weeks ago stopped it and started it and worked fine... Last night I lost power and hit someone in the rearend. Is this going to be on a recall? I am not under warrantie that expired 5k miles ago. I am afraid to drive my car!!
Jendoe1997 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-15-2012, 11:40 AM   #72
johnkos
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2003
Fan#: 1037
Location: Near the Pagoda, PA
What I Drive: 2002 silver se, 2009 blk ses

Posts: 79
FF Reputation: 1 johnkos Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Jendoe1997 View Post
Last night driving to football my wrench light came on this we the 2 md time this has happened once a few weeks ago stopped it and started it and worked fine... Last night I lost power and hit someone in the rearend. Is this going to be on a recall? I am not under warrantie that expired 5k miles ago. I am afraid to drive my car!!
Glad to see somethings been done about this problem since it seems to be affecting so many people.
johnkos is offline  
    Reply With Quote
Old 06-03-2013, 08:00 PM   #73
DSLGOD
Focus Rookie
 
Join Date: Jun 2013
Fan#: 115386
Location: Coconut Creek, FL
What I Drive: 2004 H2

Posts: 1
FF Reputation: 1 DSLGOD Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Needles to say I have this problem and I'm not even going explain cause I don't want to be Repiticious. My girlfriend owns a 08 focus and I believe if I'm not mistaken this is the second time it has happened. I'm not a Ford fan at all I've had GM cars all my life and had not many problems with them. I just wanted to post so that all would know our 08 focus SES has same issue and the customer Service would see that there is a pattern and fix there issues before they sell the cars. I'm going to YouTube or google for the fix myself and if it seems easy I'm going to to the work myself if not mechanic will. I'm inclined but these new cars these days are getting very complicated. Switches and bulbs and stuff. Ok being sarcastic but good luck to all on your repairs!
DSLGOD is offline  
    Reply With Quote
Old 07-15-2013, 01:35 PM   #74
FOCUS!!
Focus Rookie
 
Join Date: Jul 2013
Fan#: 116755
Location: Stillwater, MN
What I Drive: 2011 Focus SE

Posts: 1
FF Reputation: 1 FOCUS!! Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
My 2011 did this today.
:(
Very sad.
FOCUS!! is offline  
    Reply With Quote
Old 07-15-2013, 03:25 PM   #75
Gabe2010SE
Focus Enthusiast
 
Gabe2010SE's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Fan#: 70327
Location: Stoneham, MA
What I Drive: '13 Mustang 5.0L 6spd, '10 Focus SE

Posts: 495
FF Reputation: 2 Gabe2010SE Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
I had a wrench light come on while driving about a year ago when I was still working at the dealership.
I had the TSB performed a couple of days later, even though the symptom didn't re-occur, hoping that the new part might be updated and not have the same issue come back
__________________
'13 Mustang GT SterlingGray, 6-spd man, Recaros, Track Pack. Ordered 6.6.12, born 7.25.12, mine 8.11.12. 2.3L Whipple & a few other things. 591 RWHP, 505 RWTQ
Gabe2010SE is offline  
    Reply With Quote
Old 07-23-2013, 11:03 AM   #76
FattyTMcfat
Focus Rookie
 
Join Date: Jul 2013
Fan#: 117068
Location: Rockford, IL
What I Drive: 2010 Focus SE

Posts: 1
FF Reputation: 1 FattyTMcfat Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
2010 Focus SE

I am having the problem with the wrench light coming on. This problem is ridiculous.

There are 18,000 miles on the car, and it is 2 months out of 3 year warranty.

I have owned this car for 6 months, and the wrench light has come on at least 30 times. Each & every time i turn the car off, turn it back on again, and away I drive.

Last night on a highway under construction, the wrench light came on 13 times!!!

The car is currently at the dealership. If an Ford Service Rep could PM me regarding this problem, i would appreciate it.
FattyTMcfat is offline  
    Reply With Quote
Old 12-03-2013, 03:11 PM   #77
jedigesus
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Jul 2012
Fan#: 100853
Location: Sioux Lookout, Canada
What I Drive: 2009 Ford Focus Black

Posts: 25
FF Reputation: 1 jedigesus Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
2009 focus ses

I am also having this same issue, again. I replaced my throttle body about a year ago because of this. Now it is happening again. Buying a new throttle body every couple years is utterly ridiculous. Does anyone know what is actually causing the tps to fail.
jedigesus is offline  
    Reply With Quote
Old 12-15-2013, 11:19 AM   #78
Gruic
Focus Rookie
 
Join Date: Dec 2013
Fan#: 128858
Location: Dawson, IL
What I Drive: 2009 Black Ford Focus 2dr 5speed

Posts: 1
FF Reputation: 1 Gruic Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
My 2009 Ford Focus is a Black lemon on 4 wheels

I have had a problem similar on and off for the past year with my 2009 ford focus. It started around 30,000 miles and has continued for the past two years. I've had it in the dealership twice, but they could never reproduce it or find anything wrong with it. Last week the stupid wrench light came on and stayed on for four hours. Was hoping that finally something broke but no such luck. Turning the key off/on reset the code. No PCM codes were ever recorded in the computer. Complained to the dealership and they put on a new throttle body and motor servo assembly. This car never limps though, it only jerks as it is a 5 speed manual. Three days after getting it back from the dealership, the car is exhibiting the same problem. Here is a clue to the problem -- when it is super humid, rainy, snowy or slick out the car acts shows this behavior and sometimes the wrench light comes on.
My extended warranty will be ending soon and need to have this problem fixed. Did I mention I bought this car "A Plan" as well? The dealership that installed the new throttle body when I took it back recommended that I take it to another Ford dealer because there was nothing they could do further to help me. Also had to replace the clutch pedal spring four times and the master/slave cylinder at about 20k miles. I still have a slow leak in the hydraulic clutch system as well. When it's cold out, the car will creep forward in neutral on it's own. If any Ford CSRs are reading this out there, this should become a case study of how not to treat your A plan customers. For those of you not familiar with A plan, it's Ford's employee purchase plan.


Quote:
Originally Posted by johnkos View Post
This happened to my wife a month ago and to me today. The car would be driving along just fine when all of a sudden it would lose power. It felt like it was missing on one or two cylinders and would slow down with out power. The wrench light would turn on.

The first time we did what the owners book said and turned the car off and called for a tow truck. The tow truck arrives, actually it was a flat bed carrier, and parked down hill from our car. I give the keys to the driver and the car starts right up and the wrench light was off. Wonderful. The dealer checks the car over, finds no problems, no codes. Test drives just fine. It's still under warranty so it cost me nothing but lost time.

Today it happened again after pulling away from a traffic light. Engine starts missing, No power. Wrench light is on. I turn the car off then restarted it. Once again, it is running fine and the light is off.

I'm a little worried about letting her drive it to work. She passes through some interesting parts of our wonderful city and they are not areas you would like to break down in.

Where do i go from here? The dealer said if there is no trouble code in the computer there isn't much they can do.

The car is a 2009 Focus SES.
Gruic is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:34 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.