motor shaking and dash going crazy - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Second Generation > MK2 Focus

MK2 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the second generation 2008-2011 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2012, 01:56 PM   #1
superdutyscaler
Focus Rookie
 
Join Date: Sep 2012
Fan#: 104009
Location: West Deptford, NJ
What I Drive: 2004 F350

Posts: 12
FF Reputation: 1 superdutyscaler Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
motor shaking and dash going crazy

been trying to figure out whats going on with my sisters 08 focus. Its a 4 banger that has 58k on it and ill start by what happened...
about six months ago she was going home and hit this VERY bad railroad track and the car actually stalled, she called my dad and he called me and i went to the street where she was the car was completely dead, so i removed the battery cables and rehooked them and it started and ran fine. A few days later she said the car shakes in idle or park and sometimes now it shakes very bad when dving down the street. Also a random times the dash goes out no gauges at all and then comes back on and its fine for a few days and then it quits again from a few seconds to almost a half hour one day. Ive been using my scanner evertime it does this but the car throws no codes so either something is loose from her hitting the railroad track or theres a short in the wire harness???


superdutyscaler is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-05-2012, 10:02 AM   #2
just jake
Focus Jr. Enthusiast
 
just jake's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Fan#: 103171
Location: welland, Canada
What I Drive: 2000 dark green ZX3

Posts: 26
FF Reputation: 1 just jake Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
its a motor mount
just jake is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-06-2012, 02:26 AM   #3
superdutyscaler
Focus Rookie
 
Join Date: Sep 2012
Fan#: 104009
Location: West Deptford, NJ
What I Drive: 2004 F350

Posts: 12
FF Reputation: 1 superdutyscaler Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
well the upper hydraulic mount isnt leaking nor do i see it move at all. the bottom mount which looks like it couldnt hold a weed wacker still isnt busted but it does move alot when the trans is putin gear. Up and down movement also when i jack the car up and push on the motor from underneath?
superdutyscaler is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-06-2012, 02:27 AM   #4
superdutyscaler
Focus Rookie
 
Join Date: Sep 2012
Fan#: 104009
Location: West Deptford, NJ
What I Drive: 2004 F350

Posts: 12
FF Reputation: 1 superdutyscaler Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
so how do i tell if they are bad? the upper mount is around 100 bucks and the bottom one i didnt check prices yet. Im sure my sister doesnt want to just spend money to "see" if it fixs the problem
superdutyscaler is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-06-2012, 02:58 AM   #5
sleepyboy
FF's Night Security
 
sleepyboy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Fan#: 15335
Location: SW Houston, TX, United States
What I Drive: 01' Yellow ZX3 euro, 04' ZX5 SVT

Posts: 26,349
Points 135,964, Level 100
Points: 135,964, Level: 100 Points: 135,964, Level: 100 Points: 135,964, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 65%
Activity: 65% Activity: 65% Activity: 65%
FF Reputation: 48 sleepyboy Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (11)
Quote:
Originally Posted by superdutyscaler View Post
well the upper hydraulic mount isnt leaking nor do i see it move at all. the bottom mount which looks like it couldnt hold a weed wacker still isnt busted but it does move alot when the trans is putin gear. Up and down movement also when i jack the car up and push on the motor from underneath?
Quote:
Originally Posted by superdutyscaler View Post
so how do i tell if they are bad? the upper mount is around 100 bucks and the bottom one i didnt check prices yet. Im sure my sister doesnt want to just spend money to "see" if it fixs the problem


Answered your own question lol
__________________
I started out with nothing and I still have most of it left

Hatch Nation #15 (Ole' Yeller') & #150 (The SVT)
Moderator for
Technical Chat
Zetec Performance Chat
Southern Fanatics Chat
sleepyboy is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-06-2012, 02:59 AM   #6
sleepyboy
FF's Night Security
 
sleepyboy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Fan#: 15335
Location: SW Houston, TX, United States
What I Drive: 01' Yellow ZX3 euro, 04' ZX5 SVT

Posts: 26,349
Points 135,964, Level 100
Points: 135,964, Level: 100 Points: 135,964, Level: 100 Points: 135,964, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 65%
Activity: 65% Activity: 65% Activity: 65%
FF Reputation: 48 sleepyboy Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (11)
Also check out Rockauto for prices, they beat most places and you can probably replace all the mounts for much cheaper than you think. Now as to what brand to use that's for you to decide. Not like there is many choices ether.
__________________
I started out with nothing and I still have most of it left

Hatch Nation #15 (Ole' Yeller') & #150 (The SVT)
Moderator for
Technical Chat
Zetec Performance Chat
Southern Fanatics Chat
sleepyboy is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-06-2012, 07:41 PM   #7
Miller88
Focus Addict
 
Join Date: Mar 2010
Fan#: 73790
Location: Syracuse, NY
What I Drive: 2011 Focus SE 5 Speed

Posts: 917
Points 1,659, Level 23
Points: 1,659, Level: 23 Points: 1,659, Level: 23 Points: 1,659, Level: 23
Level Up 59% Completed
Level up: 59% Level up: 59% Level up: 59%
Forum Activity 5%
Activity: 5% Activity: 5% Activity: 5%
FF Reputation: 5 Miller88 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I can't imagine the motor mount making the engine run poorly and cause the gauges to go nuts.

Is it possible that there was a ground knocked lose or something? I'd start going over the connectors and harneses in the car, check all the grounds.

Sounds like a Motor mount died when you hit the bump and maybe knocked something electrical lose.
__________________
2011 Focus SE 5 Speed 36k - Blue Flame Metallic - Added Rear Swaybar
2000 Jeep Cherokee Sport 115k - Lifted with mud tires.
Miller88 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-06-2012, 07:46 PM   #8
sleepyboy
FF's Night Security
 
sleepyboy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Fan#: 15335
Location: SW Houston, TX, United States
What I Drive: 01' Yellow ZX3 euro, 04' ZX5 SVT

Posts: 26,349
Points 135,964, Level 100
Points: 135,964, Level: 100 Points: 135,964, Level: 100 Points: 135,964, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 65%
Activity: 65% Activity: 65% Activity: 65%
FF Reputation: 48 sleepyboy Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (11)
Oh yeah and check the power wires and the ground. Check the alternator pigtail to see if it's getting pulled out. Sounds like she knocked something loose. Also if she hit something hard enough it could have triggered the fuel pump cut off. If you look in the passenger side wheel well you can see the reset switch. I would have tried that first before undoing the battery terminals. Though I don't see how it would effect it after that was done. Ether way check all the terminals and grounds. Anytime my gauges dropped off or reset while driving it was the power cables or lack of contact from them.
__________________
I started out with nothing and I still have most of it left

Hatch Nation #15 (Ole' Yeller') & #150 (The SVT)
Moderator for
Technical Chat
Zetec Performance Chat
Southern Fanatics Chat
sleepyboy is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:07 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat