Hid not working on-- - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Second Generation > MK2 Focus

MK2 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the second generation 2008-2011 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-01-2012, 04:50 PM   #1
Flying56eagle
Focus Addict
 
Flying56eagle's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Fan#: 69819
Location: Jonestown, PA
What I Drive: 2009 RED SANGRIA METALIC SES COUPE

Posts: 920
FF Reputation: 11 Flying56eagle Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Hid not working on--

I have the Bi XENON For my 09, works great tell I try my brights, and blow a fuse every time, what do I need and please provide a link to were I can purchase the fix
Thanks



__________________
Stay Focused

Some say I give them hell, I just tell them the truth , They think it's hell
Flying56eagle is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-01-2012, 05:00 PM   #2
Baldurs390
Focus Addict
 
Baldurs390's Avatar
 
Join Date: May 2011
Fan#: 86071
Location: Narr., RI
What I Drive: 2009 black ses

Posts: 782
Points 3,635, Level 37
Points: 3,635, Level: 37 Points: 3,635, Level: 37 Points: 3,635, Level: 37
Level Up 90% Completed
Level up: 90% Level up: 90% Level up: 90%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 4 Baldurs390 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
check and see if you have water in any of the connection on the lights and ballast
__________________
FRPPFSWERKSDDMMassiveTruBenz
Baldurs390 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-01-2012, 08:31 PM   #3
badazz2010focus
Focus Fanatic
 
Join Date: Aug 2010
Fan#: 78166
Location: jupiter, FL
What I Drive: 2010 ingot silver 2 dr 5 speed

Posts: 4,197
Points 18,634, Level 86
Points: 18,634, Level: 86 Points: 18,634, Level: 86 Points: 18,634, Level: 86
Level Up 57% Completed
Level up: 57% Level up: 57% Level up: 57%
Forum Activity 8%
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
FF Reputation: 7 badazz2010focus Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
they a high low kit?
badazz2010focus is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-02-2012, 05:07 PM   #4
JDBug182
Focus Enthusiast
 
JDBug182's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Fan#: 83895
Location: St. Charles, IL
What I Drive: 2009 Blue SES Coupe

Posts: 495
FF Reputation: 3 JDBug182 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Not familiar with the bi setup..... But are you running a fused relay from the battery?
__________________
mmmmmm...... fo-FoMoCo-coa??
JDBug182 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-02-2012, 05:27 PM   #5
bmiglio72
Focus Enthusiast
 
bmiglio72's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Fan#: 79540
Location: Northville, MI
What I Drive: 2008 Vista Blue Ford Focus SE

Posts: 321
FF Reputation: 2 bmiglio72 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
I used to have a bi xenon set....have the brights ever worked because if not its most likely the hi lo control box is defective so just send it back
bmiglio72 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-02-2012, 06:54 PM   #6
badazz2010focus
Focus Fanatic
 
Join Date: Aug 2010
Fan#: 78166
Location: jupiter, FL
What I Drive: 2010 ingot silver 2 dr 5 speed

Posts: 4,197
Points 18,634, Level 86
Points: 18,634, Level: 86 Points: 18,634, Level: 86 Points: 18,634, Level: 86
Level Up 57% Completed
Level up: 57% Level up: 57% Level up: 57%
Forum Activity 8%
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
FF Reputation: 7 badazz2010focus Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
most people dont run hi/lows because they lows are plenty unless you live out in the middle of cow country LOL!
badazz2010focus is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-04-2012, 01:08 AM   #7
klrfoucs
Focus Enthusiast
 
klrfoucs's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Fan#: 89955
Location: Fresno, CA
What I Drive: 08 Black SES Coupe Mtx

Posts: 110
FF Reputation: 1 klrfoucs Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
i have a set of hid's that i havent really seen elsewhere, from what i understand bi xenon have 2 filaments, mine only have a single that is about an 1in and a half long maybe a tad more but they magnetically pull back in the h13 socket so it gets higher and wider, terrible lighting on my high beams thought, recently my passenger side light has been turning yellow so i think my ballast is about to go and on occasion one or the other doesnt turn on but turn off and on again and they both work?
__________________
2dr Mtx SES#037
klrfoucs is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-04-2012, 05:17 AM   #8
bmiglio72
Focus Enthusiast
 
bmiglio72's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Fan#: 79540
Location: Northville, MI
What I Drive: 2008 Vista Blue Ford Focus SE

Posts: 321
FF Reputation: 2 bmiglio72 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
I used to have the same thing. I'm sorry to say I really doubt that is a fixable problem. I think it may be the ballast taking a dump. I also have the thought it might be the high low control box in the wiring because both of your lights are acting up.
bmiglio72 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-04-2012, 11:41 AM   #9
crice8
Focus Fanatic
 
crice8's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Fan#: 84830
Location: tyler, TX
What I Drive: 2010 Sterling Gray Focus SE Sedan

Posts: 3,392
Points 8,390, Level 61
Points: 8,390, Level: 61 Points: 8,390, Level: 61 Points: 8,390, Level: 61
Level Up 80% Completed
Level up: 80% Level up: 80% Level up: 80%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 9 crice8 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (13)
Sounds like there is a short somewhere in your Hid system. Hard to say where exactly. maybe in the ballast maybe just in a wire.
__________________
Galatians 6:14
crice8 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-08-2012, 02:13 AM   #10
Flying56eagle
Focus Addict
 
Flying56eagle's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Fan#: 69819
Location: Jonestown, PA
What I Drive: 2009 RED SANGRIA METALIC SES COUPE

Posts: 920
FF Reputation: 11 Flying56eagle Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Baldurs390 View Post
check and see if you have water in any of the connection on the lights and ballast
no water

Quote:
Originally Posted by badazz2010focus View Post
they a high low kit?
yes that is why the are called BI exon

Quote:
Originally Posted by JDBug182 View Post
Not familiar with the bi setup..... But are you running a fused relay from the battery?
No I'm not, that is what I was woundering, because I blow the fuse every time, if I install the facktory set back everything works fine, when I install the hid. everything works also ecept the brights

Quote:
Originally Posted by bmiglio72 View Post
I used to have a bi xenon set....have the brights ever worked because if not its most likely the hi lo control box is defective so just send it back
this is my second set..

Quote:
Originally Posted by badazz2010focus View Post
most people dont run hi/lows because they lows are plenty unless you live out in the middle of cow country LOL!
in pa for the inspection you have to have high and low beam switch working.

Quote:
Originally Posted by klrfoucs View Post
i have a set of hid's that i havent really seen elsewhere, from what i understand bi xenon have 2 filaments, mine only have a single that is about an 1in and a half long maybe a tad more but they magnetically pull back in the h13 socket so it gets higher and wider, terrible lighting on my high beams thought, recently my passenger side light has been turning yellow so i think my ballast is about to go and on occasion one or the other doesnt turn on but turn off and on again and they both work?
glad you found your problem..

Quote:
Originally Posted by bmiglio72 View Post
I used to have the same thing. I'm sorry to say I really doubt that is a fixable problem. I think it may be the ballast taking a dump. I also have the thought it might be the high low control box in the wiring because both of your lights are acting up.
it never worked for the start. second set

Quote:
Originally Posted by crice8 View Post
Sounds like there is a short somewhere in your Hid system. Hard to say where exactly. maybe in the ballast maybe just in a wire.
again second set.. So no has a fuse system I gather from the responses, and everyone seams to just buy the single cheaper one filament hids, and never use there brights anymore? am I missing something here. Maybe I will just put my factory system back in.
__________________
Stay Focused

Some say I give them hell, I just tell them the truth , They think it's hell
Flying56eagle is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:00 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat