Headlights not working. Help Needed!! - Focus Fanatics
Focus Fanatics Ford Focus Forums
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace



Go Back   Focus Fanatics > Model Specific Discussions > MK1 Focus

MK1 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the first generation 2000-2007 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-01-2012, 07:13 AM   #1
Ricster
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 104396
Location: Cannock, United Kingdom
What I Drive: 2002 Silver Focus Hatchback

Posts: 1
FF Reputation: 1 Ricster Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Headlights not working. Help Needed!!

Hi my name is Rich and im looking for a little advice.

Friday morning during my morning commute i ran into the back of a fellow driver at an island. Unfortunately for me he had a tow bar fitted so i did zero damage to him but the tow bar crunched through my lower bumper.

After exchanging details with the guy i continued to work in my 2002 1.6 Focus hatch. It was driving sound with no obvious mechanical damage. However during closer inspection the damage was little more than just cosmetic.

I'd managed to dis-lodge the rad and A/C from its housing on one side, the A/C had damage to it (not a huge problem as I never use it or intend to) but nothing to the radiator. I've now put the radiator back and fixed it securely. The car is maintaining temperature and the heater is working the same as ever.

BUT..... here is my problem......

My headlights stopped working, sidelights fine but no headlights. I replaced both bulbs as i felt i could have knocked something during the collision and caused the bulbs to blow and they DID initially work again but after a short drive out this morning, they have stopped working again and i can only assume that the bulbs have blown again.

Everything at the front of the car (apart from the slightly bruised A/C) looks in place and fine, but I'm useless with electronics so any help or advice as to what could be causing the problem and how i could resolve it would be highly appreciated (especially as i have my MOT in a fortnight lol).

Many Thanks in advance and thanks for reading.

Rich.


Ricster is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-01-2012, 10:09 PM   #2
sspanthony
Focus Jr. Enthusiast
 
sspanthony's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Fan#: 83052
Location: Mason, OH
What I Drive: 2005 Black ZX4 ST

Posts: 26
FF Reputation: 1 sspanthony Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
Hi Rich,

You may want to check your wiring around the general area where your damage was/is. It is possible that maybe some of the wiring that runs across the front may have gotten the insulation rubbed off or scrathed off exposing bare wire that could be shorting out to metal somewhere ??

Never hurts to just check it all out and be sure. Good Luck w/ the Repair !
sspanthony is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:44 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX. You can find all Ford Focus related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.