Just changed sensor !! Need help - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-27-2012, 01:08 PM   #1
MDCalvert
Focus Enthusiast
 
MDCalvert's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Fan#: 87161
Location: Huntingtown, MD
What I Drive: 2002 ford focus svt

Posts: 65
FF Reputation: 1 MDCalvert Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Just changed sensor !! Need help

Hey guys I own a 02 focus svt. Well I was getting codes for po133 and po132 for my o2 sensor and I ended up replacing it with new denso o2 sensor from advanced auto parts.

Well its only been four days and I jut checked my livewire dtc reader and the po133 code is badck are you kidding me!!!!. How can the new o2 sensor go bad again in four days. I am so beyond pissed right now guys! Any help?? Please how can this be happening

Just to add on po133 was a pending code when read by programmer


MDCalvert is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-27-2012, 01:46 PM   #2
elsolo
Focus Fanatic
 
elsolo's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 96835
Location: Long Beach, CA
What I Drive: 2003 dark shadow grey metallic ZX3

Posts: 2,278
Points 2,472, Level 30
Points: 2,472, Level: 30 Points: 2,472, Level: 30 Points: 2,472, Level: 30
Level Up 15% Completed
Level up: 15% Level up: 15% Level up: 15%
Forum Activity 14%
Activity: 14% Activity: 14% Activity: 14%
FF Reputation: 17 elsolo Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Maybe it's the wiring to the sensor.
Could be the MAF sensor too, or an exhaust leak, according to the DTC chart.
elsolo is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-27-2012, 02:26 PM   #3
MDCalvert
Focus Enthusiast
 
MDCalvert's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Fan#: 87161
Location: Huntingtown, MD
What I Drive: 2002 ford focus svt

Posts: 65
FF Reputation: 1 MDCalvert Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by elsolo View Post
Maybe it's the wiring to the sensor.
Could be the MAF sensor too, or an exhaust leak, according to the DTC chart.
Wiring to the sensor all looked good and also checked f 18 fuse under hood was good too. Just checked for exhaust leak didnt see anything but might have slight leak maybe where header and orp meet. Somehow the seating of it has became displaced so where it the header has moved upwards off orp. But couldnt see any leaks or feel any I dunno.You think that could be it.

Havent been able to check maf but it was just cleaned recently with maf cleaner.
MDCalvert is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-27-2012, 02:59 PM   #4
elsolo
Focus Fanatic
 
elsolo's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 96835
Location: Long Beach, CA
What I Drive: 2003 dark shadow grey metallic ZX3

Posts: 2,278
Points 2,472, Level 30
Points: 2,472, Level: 30 Points: 2,472, Level: 30 Points: 2,472, Level: 30
Level Up 15% Completed
Level up: 15% Level up: 15% Level up: 15%
Forum Activity 14%
Activity: 14% Activity: 14% Activity: 14%
FF Reputation: 17 elsolo Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
I don't know, I just went off the chart.

The DTC is for the O2 sensor, but the O2 sensor is not necessarily the problem is all I am saying.
The O2 sensor isn't responding as expected, but that could be because the conditions are not what the car expects and the O2 sensor is fine.
elsolo is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-27-2012, 06:18 PM   #5
MDCalvert
Focus Enthusiast
 
MDCalvert's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Fan#: 87161
Location: Huntingtown, MD
What I Drive: 2002 ford focus svt

Posts: 65
FF Reputation: 1 MDCalvert Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by elsolo View Post
I don't know, I just went off the chart.

The DTC is for the O2 sensor, but the O2 sensor is not necessarily the problem is all I am saying.
The O2 sensor isn't responding as expected, but that could be because the conditions are not what the car expects and the O2 sensor is fine.
Thanks man , anybody else any ideas?
MDCalvert is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:55 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.