Disconnected transmission tube, problem? - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Third Generation > MK3 Focus

MK3 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the third generation 2012-Current Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-26-2012, 04:58 PM   #1
xwhit3devilx
Focus Addict
 
xwhit3devilx's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Fan#: 86578
Location: United States, DE
What I Drive: 2014 Hyundai Veloster Turbo

Posts: 636
Points 5,510, Level 47
Points: 5,510, Level: 47 Points: 5,510, Level: 47 Points: 5,510, Level: 47
Level Up 80% Completed
Level up: 80% Level up: 80% Level up: 80%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 2 xwhit3devilx Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
Question Disconnected transmission tube, problem?

So today when I went to check my oil and other fluids I noticed something bizarre. Down behind the air box there was a plastic tube connected to a vacuum line type hose that was just sitting around out of place. After looking around I found a hole on top of the DCT where the tube would appear to fit. I noticed a bit of oil (tranny fluid?) was caked around where the hole is and there was still some oil fresh inside it.

Here's a picture of the tube (I pulled it up a bit to take the picture, it was down behind the air box when I found it)



And here's a picture of the hole



First of all; what the heck is this thing? Why would it have come out? And is it a problem that it was disconnected? Could I have lost fluids that will need to be replaced?

Just a note, I check my cars fluids weekly and this was NOT detached last week. (I haven't touched the car since then so I'm fairly certain I didn't accidentally knock it out of place) And yes, I did put the tube back where it belongs after I finished taking the pictures.


xwhit3devilx is offline  
    Reply With Quote
 

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:01 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.