SYNC Update Available on Focus!!! - Page 30 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-26-2012, 10:23 AM   #291
TiPilot
Focus Addict
 
TiPilot's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Fan#: 93667
Location: Dayton, OH
What I Drive: 2012 Ingot Silver Ti Hatch

Posts: 647
FF Reputation: 1 TiPilot Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by lewisra View Post
Understood, but does that make your MFT "build date" 2012?

TiPilot was your APIM or BCM ever replaced?
Yup, APIM was replaced around April 10th of this year. No idea what the build date of the new APIM is.

It's worth noting that the APIM was replaced to fix "stuck" voice nametags and Nav SD Card Faults. The former was fixed by v3.2.2; the latter still persists.
__________________
2012 Focus Ti Hatch | Ingot Silver | 401A, Nav, Winter Pkg, Moon Roof, Parking Tech. Pkg

Build Date: 12/2/2011 | New APIM: 4/4/2012
MFT: Factory v2.11, 3/14/12 Web -> v3.0.2, 9/24/12 Web -> v3.2.2, 1/24/13 Web -> v3.5.1, 8/13/13 Web -> v3.6
TiPilot is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-26-2012, 10:27 AM   #292
georgegren
Focus Jr. Enthusiast
 
georgegren's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 96328
Location: Katonah, NY
What I Drive: 2013 Black 5 door Titanium

Posts: 27
FF Reputation: 1 georgegren Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
My build date is 12/1/2011
With Nav.

After update I have the "OFF" issue with the Climate Screen.
georgegren is offline  
    Reply With Quote
Old 09-26-2012, 10:28 AM   #293
PratoN
Focus Fanatic
 
PratoN's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 88058
Location: Milwaukee, WI
What I Drive: 2012 Kona Blue Ti Hatchback, DCT

Posts: 3,720
FF Reputation: 10 PratoN Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by TiPilot View Post
After a couple days with v3.2.2, I can confirm that Ford most definitely did not fix the bug where a newly-recognized audio source (e.g. after plugging in an iPod or following a BT pairing) is highlighted but not selected in the list.

You still have to click over to another source and then back to the new one to select it.
You're right. That and the disappearing radio presets were the only things I wanted fixed... now I have no climate.
PratoN is online now  
    Reply With Quote
Old 09-26-2012, 10:28 AM   #294
copernicium112
Focus Fanatic
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87742
Location: Rochester, NY
What I Drive: 2012 Sonic Blue Ti Sedan

Posts: 1,864
FF Reputation: 4 copernicium112 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by TiPilot View Post
After a couple days with v3.2.2, I can confirm that Ford most definitely did not fix the bug where a newly-recognized audio source (e.g. after plugging in an iPod or following a BT pairing) is highlighted but not selected in the list.

You still have to click over to another source and then back to the new one to select it.
Yep, one of the first things I checked last night after installing. I also still have the issue where it does not find my phone fast enough as a BT audio source, defaults to FM, and then finds my phone and highlights BT leaving me with both FM and BT highlighted and hitting either does nothing. I then have to go to a third audio source to clear those two and then back to BT to get it functional.
__________________
.
.......here's a lockpick. It might come in handy if you, the master of unlocking, take it with you.
copernicium112 is online now  
    Reply With Quote
Old 09-26-2012, 10:30 AM   #295
PratoN
Focus Fanatic
 
PratoN's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 88058
Location: Milwaukee, WI
What I Drive: 2012 Kona Blue Ti Hatchback, DCT

Posts: 3,720
FF Reputation: 10 PratoN Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by copernicium112 View Post
I then have to go to a third audio source to clear those two and then back to BT to get it functional.
This works, you can also go to another quadrant (phone, climate, or navi) and then back to entertainment and the BT will have unhighlighted. I prefer this method because I don't have to deal with AM static (I literally have no AM presets, lol) or Sirius delay, etc.
PratoN is online now  
    Reply With Quote
Old 09-26-2012, 10:33 AM   #296
TiPilot
Focus Addict
 
TiPilot's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Fan#: 93667
Location: Dayton, OH
What I Drive: 2012 Ingot Silver Ti Hatch

Posts: 647
FF Reputation: 1 TiPilot Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by copernicium112 View Post
Yep, one of the first things I checked last night after installing. I also still have the issue where it does not find my phone fast enough as a BT audio source, defaults to FM, and then finds my phone and highlights BT leaving me with both FM and BT highlighted and hitting either does nothing. I then have to go to a third audio source to clear those two and then back to BT to get it functional.
Mine does the same thing - up to the point of highlighting both FM and BT. Mine just highlights BT. I think. Gonna have to pay more attention next time.

Tho, to be fair, it's been doing that on v3.0.2 for months... so at least it didn't get worse?
__________________
2012 Focus Ti Hatch | Ingot Silver | 401A, Nav, Winter Pkg, Moon Roof, Parking Tech. Pkg

Build Date: 12/2/2011 | New APIM: 4/4/2012
MFT: Factory v2.11, 3/14/12 Web -> v3.0.2, 9/24/12 Web -> v3.2.2, 1/24/13 Web -> v3.5.1, 8/13/13 Web -> v3.6
TiPilot is offline  
    Reply With Quote
Old 09-26-2012, 10:40 AM   #297
copernicium112
Focus Fanatic
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87742
Location: Rochester, NY
What I Drive: 2012 Sonic Blue Ti Sedan

Posts: 1,864
FF Reputation: 4 copernicium112 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by PratoN View Post
This works, you can also go to another quadrant (phone, climate, or navi) and then back to entertainment and the BT will have unhighlighted. I prefer this method because I don't have to deal with AM static (I literally have no AM presets, lol) or Sirius delay, etc.
Thanks, I never tried the "other quad" trick. Might be quicker. Now that BT is down on the second option list and when it finally finds the phone it goes to BT I currently have to scroll up, hit AM, Sirius, or USB, wait for it to launch that, then scroll down again and hit BT.
__________________
.
.......here's a lockpick. It might come in handy if you, the master of unlocking, take it with you.
copernicium112 is online now  
    Reply With Quote
Old 09-26-2012, 11:05 AM   #298
manderson952
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Fan#: 91178
Location: San Francisco, CA
What I Drive: 2012 Ford Focus SEL

Posts: 17
FF Reputation: 1 manderson952 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I installed the update yesterday, and, along with other members on this thread, I can confirm that the climate quadrant is unresponsive. I also installed the update without the climate on.

"You go to hell! You go to hell and you die!"
manderson952 is offline  
    Reply With Quote
Old 09-26-2012, 12:03 PM   #299
Pendarus
Focus Enthusiast
 
Pendarus's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Fan#: 94411
Location: Fullerton, CA
What I Drive: 2012 Sonic Blue Titanium 5dr

Posts: 136
FF Reputation: 2 Pendarus Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Installed the update yesterday and it went perfectly. No issues with the climate controls.
__________________
Sonic Blue Titanium 5dr Titanium Handling Package
Ordered: 01/28/12
Vin: 02/20/12
Build Date: 03/06/12
Delivery Date: 03/30/12
Pendarus is offline  
    Reply With Quote
Old 09-26-2012, 12:17 PM   #300
HuskerFocus
Focus Enthusiast
 
Join Date: Jun 2012
Fan#: 100149
Location: Champaign, IL
What I Drive: 2012, Ingot Silver, SEL Hatch

Posts: 148
FF Reputation: 1 HuskerFocus Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Pendarus View Post
Installed the update yesterday and it went perfectly. No issues with the climate controls.
The more people post about whether or not it went well (typically the climate controls working or not) I sense that something changed for 2012? Maybe even just before (again, mine built Dec 2011)... and those that had parts replaced in MFT in 2012 seem to be okay? AHHH, my head hurts.
__________________
Vehicles: 2012 Focus SEL - Ingot Silver - +MyFord Touch
Mods: Drop in K&N Air filter, 30% Tint
Build Date: 12/19/2011
HuskerFocus is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:47 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.