help 2002 focus electrical issue??? - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus First Generation > MK1 Focus

MK1 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the first generation 2000-2007 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-07-2012, 02:25 PM   #1
Medina
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2009
Fan#: 68876
Location: phoenix, AZ
What I Drive: 2004 custom ZX3

Posts: 53
FF Reputation: 3 Medina Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
help 2002 focus electrical issue???

I purchased a 2002 focus zx3 with 85K miles at an auction, when i got it the clutch was bad, i pulled the motor to install a new clutch, when i put it back together i drove it around the block and it shut off on me, now when i put the key in the on position the "shift up" light and the check engine light blink and the tach gauge also moves up a bit and I can hear the fuel pump turn on every time that happens, car will start but a few seconds later it dies. anyone have any idea what this could be?


Medina is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-09-2012, 08:51 PM   #2
tracer22j
Focus Enthusiast
 
Join Date: Aug 2011
Fan#: 88967
Location: ipswich, MA
What I Drive: 2011 black focus sel 2003 blue

Posts: 63
FF Reputation: 2 tracer22j Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
bad ground?
tracer22j is offline  
    Reply With Quote
Old 09-09-2012, 10:16 PM   #3
elsolo
Focus Fanatic
 
elsolo's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 96835
Location: Long Beach, CA
What I Drive: 2003 dark shadow grey metallic ZX3

Posts: 2,172
FF Reputation: 17 elsolo Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Did it throw any codes?
elsolo is offline  
    Reply With Quote
Old 09-10-2012, 09:51 AM   #4
Medina
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2009
Fan#: 68876
Location: phoenix, AZ
What I Drive: 2004 custom ZX3

Posts: 53
FF Reputation: 3 Medina Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
it threw p0320 I replaced the crank sensor and checked those wires and still the same issue. I just checked all the grounds and they seem fine :/
Medina is offline  
    Reply With Quote
Old 09-10-2012, 10:32 AM   #5
Medina
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2009
Fan#: 68876
Location: phoenix, AZ
What I Drive: 2004 custom ZX3

Posts: 53
FF Reputation: 3 Medina Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
and i just noticed that whit the key in the on position but the engine off it sends a spark to the park plugs.
Medina is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks
-->
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:06 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.