2012 Titanium Front Strut Low Speed Noise (Clunk/Rattle) - Page 24 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Third Generation > MK3 TSB, Recall & Problems Archive

MK3 TSB, Recall & Problems Archive The place to chat about TSB and Known Issues for the 2012 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-08-2012, 04:55 PM   #231
Zillon
Focus Addict
 
Zillon's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Fan#: 17393
Location: Philthadelphia, PA
What I Drive: '13 GTI

Posts: 1,387
FF Reputation: 27 Zillon Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
Quote:
Originally Posted by Zillon View Post
Alright!

Everyone interested in logging your issue, please visit the following link and answer the questions to the best of your knowledge and ability. You shouldn't need a Google account to answer. Please fill out the survey ONCE.

Survey: https://docs.google.com/spreadsheet/...lUekE6MQ#gid=0

Survey Results: https://docs.google.com/spreadsheet/...3dTWUpENDlUekE

If anyone has any suggestions on things to add, please feel free to suggest. I've covered everything I thought of off the top of my head.
Just to reiterate, help others with this problem by filling out the aforementioned survey.
__________________
Joined the dark side.
Zillon is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-09-2012, 02:44 AM   #232
SD Focus1
Focus Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 97565
Location: San Diego, CA
What I Drive: 2012 Silver Titanium Hatchback

Posts: 5
FF Reputation: 1 SD Focus1 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
So I got my Titanium Hatchback back from the dealer. The sunroof was replaced so the leak issue is fixed, but the dealer said they could not find the clunk noise from the front right of the car and said "no problem found". So I am a bit frustrated. The noise is now intermittent; sometimes it’s more noticeable at times than others. And the 2012 Focus SEL sedan I was given for a loaner did not have the noise. I guess right now I will just wait until it gets louder or something breaks on it and then Ford will have to replace the part under warranty.
SD Focus1 is offline  
    Reply With Quote
Old 05-10-2012, 02:32 PM   #233
HornedFrog05
Focus Fanatic
 
HornedFrog05's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 97892
Location: Dallas, TX
What I Drive: 2013 Tuxedo Black ST2

Posts: 2,277
FF Reputation: 6 HornedFrog05 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Quote:
Originally Posted by 12FOCUS S View Post
Hello, Ford Customer Service. I am having a clunking noise in the front end. It sounds like upper bearing mounts/strut mounts on a 2012 Focus S with only 550 miles. I also have a rear seat cover where the threads have fallen out and has come undone! This is frustrating for a new vehicle.

Please let me know, I need to get these issue(s) resolved.
Bummer... we have the same issues, my rear seats are coming off of the backing. I'm really starting to hate this car and FORD for not owning up to the problem.
HornedFrog05 is offline  
    Reply With Quote
Old 05-10-2012, 02:41 PM   #234
Dysan911
Focus Addict
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95746
Location: Jacksonville, FL
What I Drive: 2012 White, Focus Titanium

Posts: 582
FF Reputation: 2 Dysan911 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
My Service Rep called me a moment ago and said they did the latest update for the TSB 12B37 campaign which addresses some issues regarding the DCT tranny, etc.

However they were still working on the noise issue and said he wasn't sure if it would be ready by the time I got there. He said, first of all it was difficult to locate the noise but that they have it torn down and if its not ready by the time I come to get it that they would put me in a loaner.

I will try to find out more today when I get there in a couple hours. Maybe they've found something that others were never able to find. Fingers crossed!
Dysan911 is offline  
    Reply With Quote
Old 05-10-2012, 03:14 PM   #235
Mamameah4
Focus Rookie
 
Mamameah4's Avatar
 
Join Date: May 2012
Fan#: 98840
Location: DENVER, CO
What I Drive: 2012 Black SEL

Posts: 5
FF Reputation: 1 Mamameah4 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by OreFocus View Post
Approaching 7500 mi and I've just started noticing the same rattle/clunking sound coming from the driver's side front area at low speeds.
7500 is when mine started. I had one of the techs with me when i took it in for a wiper switch fail, he said they would look at it, i totally forgot to ask i was really missing my car. (they gave me a fiesta until it was fixed)

Guess i should call him.

Sound slike it wont go anywhere though....
Mamameah4 is offline  
    Reply With Quote
Old 05-10-2012, 03:21 PM   #236
Dysan911
Focus Addict
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95746
Location: Jacksonville, FL
What I Drive: 2012 White, Focus Titanium

Posts: 582
FF Reputation: 2 Dysan911 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Just got another call from Service Rep. He said they are going to need to order some parts. He mentioned Strut / Strut tower parts, I'll get specifics when I pick the car up tonight. I asked if they determined this was definitely the cause for the noise or just high hopes that these parts may resolve it. He said, "Oh no, we know it's definitely the cause for the noise, we have these sensor boxes that we can locate on and around the car, 4 of them that work like electronic ears to help us pinpoint the location and that's definitely where the issue is. Its safe to drive though so you can pick it up tonight, when the parts come in I'll call you back in for the install".

So, that's where things stand with me as of now.
Dysan911 is offline  
    Reply With Quote
Old 05-10-2012, 04:38 PM   #237
Dysan911
Focus Addict
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95746
Location: Jacksonville, FL
What I Drive: 2012 White, Focus Titanium

Posts: 582
FF Reputation: 2 Dysan911 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Told me they are replacing BOTH struts, something about a Top brace plate and Strut bearings. He said the noise is coming from in between the Strut below and the Top of the shock tower. So something in there is what they feel the problem is.

Parts expected some time next week.
Dysan911 is offline  
    Reply With Quote
Old 05-10-2012, 05:09 PM   #238
josh1899
Focus Rookie
 
josh1899's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Fan#: 92642
Location: Spring, TX
What I Drive: 2012 Focus Titanium 5 Door

Posts: 24
FF Reputation: 1 josh1899 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Had mine replaced as well. Sorry to say that the noise persists .....Both struts and strut bearings. Good luck.
josh1899 is offline  
    Reply With Quote
Old 05-10-2012, 06:09 PM   #239
jpr0204
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Fan#: 91197
Location: Allentown, PA
What I Drive: 2012 Focus Sedan 5-Speed Stick

Posts: 7
FF Reputation: 1 jpr0204 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Good Evening All,

Sorry it has been a few days since I posted. Been very busy with work and my daughter. Well, I about ruled out the dealership as well as everyone in Ford customer relations to get this noise fixed. I took it upon myself to disconnect the front sway bar end links and take it for a ride. Well, I wish I could say that made the noise go away, but it didn't. The noise is still present even with the front end links disconnected, so that leads me to rule them out as a possible issue. Anybody else try anything different? I recall someone saying that the coolant expansion tank is quite flimsy and and is only retained by one clip. I took a look at mine and I agree it is flimsy but it is not moving around.
jpr0204 is offline  
    Reply With Quote
Old 05-10-2012, 10:35 PM   #240
Zillon
Focus Addict
 
Zillon's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Fan#: 17393
Location: Philthadelphia, PA
What I Drive: '13 GTI

Posts: 1,387
FF Reputation: 27 Zillon Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
Quote:
Originally Posted by jpr0204 View Post
Good Evening All,

Sorry it has been a few days since I posted. Been very busy with work and my daughter. Well, I about ruled out the dealership as well as everyone in Ford customer relations to get this noise fixed. I took it upon myself to disconnect the front sway bar end links and take it for a ride. Well, I wish I could say that made the noise go away, but it didn't. The noise is still present even with the front end links disconnected, so that leads me to rule them out as a possible issue. Anybody else try anything different? I recall someone saying that the coolant expansion tank is quite flimsy and and is only retained by one clip. I took a look at mine and I agree it is flimsy but it is not moving around.
Well, there goes that theory out the window...

Damn.
__________________
Joined the dark side.
Zillon is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:21 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.