2012 Titanium Front Strut Low Speed Noise (Clunk/Rattle) - Page 6 - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Third Generation > MK3 TSB, Recall & Problems Archive

MK3 TSB, Recall & Problems Archive The place to chat about TSB and Known Issues for the 2012 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-16-2012, 06:16 AM   #51
allyy
Guest
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95236
Location: davie, FL
What I Drive: 2012 focus

Posts: 209
FF Reputation: -3 allyy Poor Behavior Needs Improvement
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I have the same problem i told the dealer when i brought it in for the transmission update which solved my tranny problem but they said they found no noise in the front end when they drove it. When i drove it home the noise was still there. I will bring it back again soon and hopefully i will get a diffrent tech to work on my car.My guess is that the guy they gave it to work on was not intrested in chaseing rattle and clunk problems .These guys work on flat rate and dont want to waste there time working for nothing.Ford Motor co does not pay them as much on warranty work as when you bring your car in and pay out of pocket.
allyy is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-16-2012, 12:22 PM   #52
FordService
Official Ford Rep
 
FordService's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Fan#: 79824
Location: Dearborn, MI
What I Drive: Ford Focus

Posts: 4,356
Points 3,152, Level 34
Points: 3,152, Level: 34 Points: 3,152, Level: 34 Points: 3,152, Level: 34
Level Up 68% Completed
Level up: 68% Level up: 68% Level up: 68%
Forum Activity 16%
Activity: 16% Activity: 16% Activity: 16%
FF Reputation: 18 FordService Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by RRM707 View Post
Seems I may have this problem too....not even 4000 miles....
I will check it out myself......& bring it to them if I can't locate the sound...
Hi RRM707,

Why not let the dealer resolve that issue from the get go?! Send me a PM with the VIN, current mileage, personal and dealer contact info, and I'll escalate the case to the Customer Service Manager in your area.

Quote:
Originally Posted by jjeremyy View Post
Noemi - Thanks so much for the response. I'm going to give them another shot first and see what happens. I'll send you a PM if I need any help. Thanks again! :-)
Afternoon jjeremyy,

Okay! Just give me a shout out if you need assistance.

Quote:
Originally Posted by allyy View Post
I have the same problem i told the dealer when i brought it in for the transmission update which solved my tranny problem but they said they found no noise in the front end when they drove it...
Hey allyy,

Glad to hear the dealer has made some progress with your Focus. Send me PM with the VIN, current mileage as well as your personal and dealer contact if this noise continues to annoy you.

Take care and have a relaxing weekend!

Noemi
__________________
FORD SERVICE

p: 800.392.FORD
t: @FordService @FordFocus @Ford
f: facebook.com/FordServiceUS facebook.com/FordFocus

M - F 11 a.m. - 8 p.m. ET | Send a PM? Pls allow 2 business days for reply
FordService is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-16-2012, 02:41 PM   #53
TopKat
Focus Rookie
 
Join Date: Nov 2011
Fan#: 92298
Location: San Diego, CA
What I Drive: 2012 White Platinum SEL Sedan

Posts: 11
FF Reputation: 1 TopKat Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I had the same issues and the dealer replaced the front springs and related hardware without a hassle. Now there's almost no noises and I've been almost 1K miles since. So far so good. Of course now I'm noticing a knock/light rattle somewhere under the car. Seems like it could be from the exhaust system. When I have time I'll take it back in. This "back in" stuff is getting old.
TopKat is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-20-2012, 02:24 PM   #54
FordService
Official Ford Rep
 
FordService's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Fan#: 79824
Location: Dearborn, MI
What I Drive: Ford Focus

Posts: 4,356
Points 3,152, Level 34
Points: 3,152, Level: 34 Points: 3,152, Level: 34 Points: 3,152, Level: 34
Level Up 68% Completed
Level up: 68% Level up: 68% Level up: 68%
Forum Activity 16%
Activity: 16% Activity: 16% Activity: 16%
FF Reputation: 18 FordService Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by TopKat View Post
.... Of course now I'm noticing a knock/light rattle somewhere under the car. Seems like it could be from the exhaust system. When I have time I'll take it back in. This "back in" stuff is getting old.
Hey TopKat,

When you do visit the dealer, send me a PM with the VIN, current mileage, as well as your personal and dealer contact and Ill escalate your concern to the Customer Service Manager in your area.

Thanks,

Noemi
__________________
FORD SERVICE

p: 800.392.FORD
t: @FordService @FordFocus @Ford
f: facebook.com/FordServiceUS facebook.com/FordFocus

M - F 11 a.m. - 8 p.m. ET | Send a PM? Pls allow 2 business days for reply
FordService is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-21-2012, 02:46 AM   #55
mastercko
Focus Rookie
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 96658
Location: San Mateo, CA
What I Drive: 2012 Race Red SEL Hatchback

Posts: 4
FF Reputation: 1 mastercko Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I have this same issue on my SEL. Glad to know that it's not just me being finicky or imagining things. It's easily reproducible by going slowly over a speed bump or sometimes when coming to a slow stop. It isn't TOO annoying to me, so I think that I'll bring it up at my next oil change (in about 4k miles).
mastercko is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-21-2012, 02:50 AM   #56
chrisdh79
Focus Enthusiast
 
Join Date: Apr 2011
Fan#: 85037
Location: Everett, WA
What I Drive: 2012 Ford Focus Titanium Sedan

Posts: 69
FF Reputation: 1 chrisdh79 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I had this issue from day one when I got my car last year. I took my car in when I got the transmission update, and they replaced the front sway bar links. Its been fine ever since!
chrisdh79 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-21-2012, 07:11 AM   #57
Zillon
Focus Addict
 
Zillon's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Fan#: 17393
Location: Philthadelphia, PA
What I Drive: '13 GTI

Posts: 1,387
FF Reputation: 27 Zillon Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
The major problem is that there doesn't seem to be one definable culprit behind this noise.

People have gotten sway bar endlinks replaced, springs replaced, struts replaced, strut mounts replaced, and even motor mounts replaced. All of these solutions seem to have cured the issue for different people.

It would be one thing if it were able to be tracked down to one single defective part, but it doesn't seem to be that easy. That issue is compounded by the fact that some people have dealt with dealers who will acknowledge the problem AND fix it, and others can't even get the dealer to say that it's anything but normal, let alone look at it.
Zillon is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-21-2012, 12:12 PM   #58
mastercko
Focus Rookie
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 96658
Location: San Mateo, CA
What I Drive: 2012 Race Red SEL Hatchback

Posts: 4
FF Reputation: 1 mastercko Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Zillon View Post
The major problem is that there doesn't seem to be one definable culprit behind this noise.

People have gotten sway bar endlinks replaced, springs replaced, struts replaced, strut mounts replaced, and even motor mounts replaced. All of these solutions seem to have cured the issue for different people.

It would be one thing if it were able to be tracked down to one single defective part, but it doesn't seem to be that easy. That issue is compounded by the fact that some people have dealt with dealers who will acknowledge the problem AND fix it, and others can't even get the dealer to say that it's anything but normal, let alone look at it.
Yeah, definitely. My dealer has been pretty good about listening to my issues and putting a good faith effort into dealing with it, though, so I will give it a shot and hopefully they can diagnose it.
mastercko is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-21-2012, 01:29 PM   #59
FordService
Official Ford Rep
 
FordService's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Fan#: 79824
Location: Dearborn, MI
What I Drive: Ford Focus

Posts: 4,356
Points 3,152, Level 34
Points: 3,152, Level: 34 Points: 3,152, Level: 34 Points: 3,152, Level: 34
Level Up 68% Completed
Level up: 68% Level up: 68% Level up: 68%
Forum Activity 16%
Activity: 16% Activity: 16% Activity: 16%
FF Reputation: 18 FordService Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by mastercko View Post
I have this same issue on my SEL...
Hi mastercko,

You can also send me a PM with the VIN, current mileage, personal and dealer contact. I'll escalate the concern to the Customer Service Mangager in your area.

Quote:
Originally Posted by chrisdh79 View Post
I had this issue from day one when I got my car last year. I took my car in when I got the transmission update, and they replaced the front sway bar links. Its been fine ever since!
chrisdh79,

Always happy to hear Focus owners good report!

Thanks all!

Noemi
__________________
FORD SERVICE

p: 800.392.FORD
t: @FordService @FordFocus @Ford
f: facebook.com/FordServiceUS facebook.com/FordFocus

M - F 11 a.m. - 8 p.m. ET | Send a PM? Pls allow 2 business days for reply
FordService is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-21-2012, 03:25 PM   #60
Zillon
Focus Addict
 
Zillon's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Fan#: 17393
Location: Philthadelphia, PA
What I Drive: '13 GTI

Posts: 1,387
FF Reputation: 27 Zillon Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
My car goes in tomorrow at 7:30 AM for one last shot at fixing this issue. Hopefully I can get things ironed out this time, because I'd love to start enjoying this car properly.
Zillon is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:01 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.