2002 Focus SE Wagon, No Dome Lights or Power Mirrors - Focus Fanatics
Focus Fanatics Ford Focus Forums
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace



Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-04-2011, 09:33 PM   #1
Tycoon
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Fan#: 90544
Location: Windsor, Canada
What I Drive: 2002, blue, se

Posts: 2
FF Reputation: 1 Tycoon Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
2002 Focus SE Wagon, No Dome Lights or Power Mirrors

My dome lights and power mirrors are not working on my 2002 Focus SE Wagon. Below is the troubleshooting I have done and any help would really be appreciated.

1. Checked all fuses, including 34,35. I pulled each fuse and tested with an ohmmeter and specifically tested 34,35 including replacing each with known good fuses.

2. Checked the Battery Saving Relay and it tested fine (it energizes and contact closes). To verify I swapped the relay with the one beside it just to make sure it was not the relay.

3. Used a voltmeter to check voltage to and from the fuse. 12V exiting fuse.

4. Placed a jumper across the relay 3 and 5 (Normally Open Contact point) to verify that once again it was not the relay contact.

5. Traced the orange/blue wire to the junction box on the driver side floor panel and opened/removed box. With the box apart from the fuse to the box there is 12V on the orange/blue wire. Once the box is connected the wire exiting the box and running in to the floor board has a voltage on it of 0.4volts. This leads me to believe that there is a bad connector somewhere from there leading to the lights/mirrors.

6. Door switch was tested and does enable the interior "dinging" sound when the keys are in the ignition.

7. I also temporarily ran a jumper from the battery to the orange/blue right on the front dome light and it light up perfectly as well as the rear dome light (wagon) to verify the bulbs and the connection between the 2 dome lights.

8. I also tried this jumper on the black/blue wire (door switch) to the front dome light and although it did light up it was dim.

From what I can tell there seems to be a short or bad connection somewhere after the junction box located on the drivers side and the dome lights. I started to trace the orange/blue wire down the driver side floor panel however do not want to rip apart the entire car to find the issue.

It almost seems like there is a connector that would contain the orange/blue wire and the black/blue wire that is corroded,broken,etc. however that is just speculation. My other option which I don't want to do is go to a wreckers and trace the entire wiring assembly.

From the above information does anyone have any suggestions as it is getting frustrating trying to find this issue. Thanks in advance!


Tycoon is offline  
    Reply With Quote
 

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:32 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX. You can find all Ford Focus related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.