What value should WOT be on the logs? - Page 2 - Focus Fanatics
Focus Fanatics Ford Focus Forums
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace



Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > Focus Tuning Chat

Focus Tuning Chat Discuss performance tuning options for your Ford Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-01-2011, 07:50 PM   #11
redZX300
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2006
Fan#: 39044
Location: Vermont, United States
What I Drive: 2000 red zx3

Posts: 179
FF Reputation: 2 redZX300 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
Quote:
Originally Posted by mikebontoft View Post
well this all went clear the hell over my head, lol.

is there something wrong with just looking in the throttle body? it IS wide open throttle right or am I missing something? curious.
That sounds like it would work too. I am sure the original poster has enough info to get it figured out now.
redZX300 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-01-2011, 08:17 PM   #12
1turbofocus
FF Affiliate
 
1turbofocus's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1123
Location: Belmont, NC
What I Drive: 2000 ZX3 / 2002 SVT Turbocharged

Posts: 21,035
FF Reputation: 153 1turbofocus Excellent Standing Member1turbofocus Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (28)
Quote:
Originally Posted by mikebontoft View Post
well this all went clear the hell over my head, lol.

is there something wrong with just looking in the throttle body? it IS wide open throttle right or am I missing something? curious.
Yes that works to , I couldnt tell from the datalog pictures so I asked for a datalog he is a customer of mine so there was no lie , you just cannot see from the picture if he is going WOT

Tell me what you dont understand and I will see if I can help

Tom
__________________
Focus-Power: Your #1 Source for Ford Focus Speed, Tuning & Performance!

Customer Support
AIM: hpdyno
Email: hpdyno@aol.com
Phone: 704-249-3745
Site: focus-power.com

Elder 1turbofocus
1turbofocus is offline  
    Reply With Quote
Old 05-01-2011, 08:27 PM   #13
mikebontoft
Gets more V8
 
mikebontoft's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Fan#: 58647
Location: Taylorsville, UT
What I Drive: 1994 Toyota 4Runner

Posts: 25,241
FF Reputation: 76 mikebontoft Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
I don't care who says what, not my problem

I don't have any experience with tuning or data logging etc, so I wasn't sure if we were on the same page but sounds like we are... just with a different idea of finding WOT.
__________________
SR #127 | '02 Focus SE "Foci" (5.0 in progress) | '90 Mazda 626 GT "Greenie" (2.2L turbo T3/T4 rebuild-selling) | '94 Toyota 4Runner SR5 "Roach" (daily-stockish) | '75 BMW 2002 "Carby" (resto-mod) | '75 BMW 2002 "unnamed" (donor race car)
Moderating General Chat Lounge, General Technical Chat, Ford Focus & General Car Chat, and Rocky Mountain Fanatics
Quote:
Originally Posted by GonOvr View Post
I had a spare tire go up in flames once, my truck was hit with an rpg though.
mikebontoft is offline  
    Reply With Quote
Old 05-01-2011, 11:09 PM   #14
iminhell
C2H5OH
 
iminhell's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Fan#: 36222
Location: Darwin, MN
What I Drive: 2000 & 2001 ZX3's

Posts: 9,809
FF Reputation: 46 iminhell Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
^Visually seeing WOT at the TB does not mean the ECU sees WOT.

Let's say the TPS isn't working, so no signal of throttle position is being sent to the ECU. Then the ECU has to rely on the MAF to find WOT, which won't be the same feeling as it would with a working TPS. The TP counts would show if the TPS was working or not. So you look at it and the other things I mentioned to make sure the ECU is seeing WOT.


Tom,

How am I to know who is and isn't a customer of yours?
I simply provided an answer to a question in the thread in which it was asked, which you did not.
__________________
Don't "think outside the box".
There is no box.
iminhell is online now  
    Reply With Quote
Old 05-02-2011, 07:26 PM   #15
redZX300
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2006
Fan#: 39044
Location: Vermont, United States
What I Drive: 2000 red zx3

Posts: 179
FF Reputation: 2 redZX300 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
Quote:
Originally Posted by iminhell View Post
^Visually seeing WOT at the TB does not mean the ECU sees WOT.

Let's say the TPS isn't working, so no signal of throttle position is being sent to the ECU. Then the ECU has to rely on the MAF to find WOT, which won't be the same feeling as it would with a working TPS. The TP counts would show if the TPS was working or not. So you look at it and the other things I mentioned to make sure the ECU is seeing WOT.


Tom,

How am I to know who is and isn't a customer of yours?
I simply provided an answer to a question in the thread in which it was asked, which you did not.

But your answer was complicated unclear and you sounded like a dick, and were clearly being a dick
redZX300 is offline  
    Reply With Quote
Old 09-13-2011, 02:37 AM   #16
BowerR64
Focus Fanatic
 
BowerR64's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Fan#: 78699
Location: Kansas city, MO
What I Drive: 2007 DX3 SE

Posts: 2,164
FF Reputation: 12 BowerR64 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
I still dont know what im doing.

I need to log a few runs but i dont want to get a ticket doing 90 in a 65.

What i want to do is some how put on the logger which ever field that shows the throttle position or what ever WOT is.

Im driving with my hands so its hard to tell how far im pushing the pedal. Ide prefer to just tap into WOT the lowest RPM i can go to i guess is what im trying to do. If i dont need to get 7000rpm to log a WOT run ide really like to do that.

Does a certin RPM in third get WOT?
__________________
DX3?.. huh?.. well ZX3 = Zetec the 05-07 has a Duratec so DX3
BowerR64 is offline  
    Reply With Quote
Old 09-13-2011, 07:42 AM   #17
03OrangeSVT
LETS TURN DIRT!!!!
 
03OrangeSVT's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Fan#: 19169
Location: Piketon, OH
What I Drive: MINI Cooper S TURBO

Posts: 11,908
FF Reputation: 152 03OrangeSVT Excellent Standing Member03OrangeSVT Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
Just log your open loop/closed loop through the software.

At WOT it'll be in open loop.
__________________
[B]1951 McCormick FARMALL M
2007 MINI Cooper S Turbo... new project car
1998 Chevy 3500 Ext cab, long bed, 4x4, duelly, turbo diesel
2004 Harley V-Rod.... sex on wheels
2011 Harley Electra Glide Ultra Limited
[/b]
03OrangeSVT is offline  
    Reply With Quote
Old 09-13-2011, 07:44 AM   #18
1turbofocus
FF Affiliate
 
1turbofocus's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1123
Location: Belmont, NC
What I Drive: 2000 ZX3 / 2002 SVT Turbocharged

Posts: 21,035
FF Reputation: 153 1turbofocus Excellent Standing Member1turbofocus Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (28)
WOT is set by the TPS and in most cases about 550 counts but there is a big diff between telling the ECU your in WOT and going to WOT fuel (base fuel tables) if your not going to be in the WOT whch only means Wide Open Throlttle then we dont have to do a WOT tuning , if your going to be using WOT then we are going to have to do WOT tuning 3rd gear to 6500

Tom
__________________
Focus-Power: Your #1 Source for Ford Focus Speed, Tuning & Performance!

Customer Support
AIM: hpdyno
Email: hpdyno@aol.com
Phone: 704-249-3745
Site: focus-power.com

Elder 1turbofocus
1turbofocus is offline  
    Reply With Quote
Old 09-13-2011, 01:05 PM   #19
BowerR64
Focus Fanatic
 
BowerR64's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Fan#: 78699
Location: Kansas city, MO
What I Drive: 2007 DX3 SE

Posts: 2,164
FF Reputation: 12 BowerR64 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
Quote:
Originally Posted by 1turbofocus View Post
WOT is set by the TPS and in most cases about 550 counts but there is a big diff between telling the ECU your in WOT and going to WOT fuel (base fuel tables) if your not going to be in the WOT whch only means Wide Open Throlttle then we dont have to do a WOT tuning , if your going to be using WOT then we are going to have to do WOT tuning 3rd gear to 6500

Tom
Ahh, that makes sense. Thanks! that clears it up.
__________________
DX3?.. huh?.. well ZX3 = Zetec the 05-07 has a Duratec so DX3
BowerR64 is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:12 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX. You can find all Ford Focus related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.