Car sputters/loses power or feels like stalling when I'm accelerating - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-02-2010, 09:16 PM   #5
RallyFocus75
Focus Rookie
 
Join Date: Apr 2010
Fan#: 74117
Location: Woodstock, Canada
What I Drive: 2007 Dark Grey ZX3

Posts: 2
FF Reputation: 1 RallyFocus75 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Cool

Quote:
Originally Posted by iroc34 View Post
YUP. Alternator is shot. When the battery gets below about 10 volts the computer on our cars does some really strange things. Dash starts to freak out followed by severe bucking and eventually death LOL. Double check that the pig tail that plugs in to the alt is good (known problem). Get the battery charged up and get to a place that will check the alt...
This sounds exactly like whats going on with my wife's '02 Focus. Tonight it started loosing power when driving 60 mph & felt like its trying to stall. Put in the clutch and the engine stalls. Won't re-start right away..wait a minute, suddently starts no problem. Problem repeated a few times. Same as Leetv stated, no warning lights on the dash. I hooked up a code reader when I got home, no engine faults present. This is the first time this has happened interesting someone mentioned the alternator problem. Her car wouldn't start the other morning - battery was dead. Boosted the car, took it for a drive, ran fine. Checked the voltage when I go back, 12V with engine off, only 12.5V with it running - I'm thinking its the alternator as the voltage should be 13-14V when the engine is running. Took it to Ford they changed the battery, said the alternator was fine. Is it possible to have an intermitent problem with the alternator?
RallyFocus75 is offline  
    Reply With Quote
 

Bookmarks & Social Networks
-->
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:00 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.