Yellow ! light comes on - Page 2 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2009, 04:00 PM   #11
volcom8716
Focus Enthusiast
 
volcom8716's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Fan#: 51408
Location: woodbury
What I Drive: 01 twilightblue wedge

Posts: 62
FF Reputation: 2 volcom8716 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
i got a 5 spd and my car would cut out and idle funny at red lights start back up and idle funny but when i drove everything was ok, i needed a new mass airflow sensor so try to clean it..... worth a shot
volcom8716 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-02-2009, 04:01 PM   #12
volcom8716
Focus Enthusiast
 
volcom8716's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Fan#: 51408
Location: woodbury
What I Drive: 01 twilightblue wedge

Posts: 62
FF Reputation: 2 volcom8716 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
oh and i think this is ( ! ) the tpms light,
volcom8716 is offline  
    Reply With Quote
Old 03-07-2009, 02:24 PM   #13
rgvtx
Focus Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Fan#: 61243
Location: Rio Grande Valley Texas
What I Drive: 2001 SE Wagon

Posts: 8
FF Reputation: 1 rgvtx Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Problem Solved, Finally...

Thanks for all the suggestions guys, but I sort of stumbled into the problem yesterday and it wasn't any of the ideas mentioned. For those of you who mentioned you have a similar problem when hitting a bump, listen up.
I ran into a mechanic at a local Ford dealership and I mentioned the problem I was having. We live on a very rough road and I figured it had something to do with all the bumps the Focus has to pass over daily. He said now and then you find a broken wire, or even a loose wire that will kill the engine and cause the yellow idiot light to come on. He told them the name of the wire, but of course now I don't recall what it was. Anyway, it the black wire connected to the ground cable at the battery post. The large cable is of course the main ground, and there is a medium size as well as a small size wire. He said to check the medium size. I figured I would just grasp the wire and bend and wiggle it looking for a possible break, but I didn't have to go any further than the terminal. It seems the nut that holds those two smaller wires was loose for some reason. I've never taken that nut off for any reason, and as I said before I've owned this car since new in '01. Also, it only has around 45 thousand miles on it.
So, a simple solution to what seemed like a problem with no solution.
rgvtx is offline  
    Reply With Quote
Old 03-07-2009, 11:45 PM   #14
Doomedsoccer
Focus Enthusiast
 
Doomedsoccer's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Fan#: 53900
Location: Littleton, CO
What I Drive: 2000 White ZX3

Posts: 308
FF Reputation: 2 Doomedsoccer Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by volcom8716 View Post
i got a 5 spd and my car would cut out and idle funny at red lights start back up and idle funny but when i drove everything was ok, i needed a new mass airflow sensor so try to clean it..... worth a shot
When i cleaned my intake filter the (!) light stopped and the problems stopped but i took it to get checked and they said it was the mass air flow sensor. I think i will replace the flow sensor next.
__________________
You know, somebody actually complimented me on my driving today. They left a little note on my windshield, it said "Parking Fine."
Zetec Crew #279/ Rocky Mountain Crew #1
Doomedsoccer is offline  
    Reply With Quote
Old 03-08-2009, 09:43 AM   #15
domesplit
Focus Enthusiast
 
domesplit's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Fan#: 19448
Location: Oahu, Hawaii, HI
What I Drive: 2002 ZX5 and 2003 SVT ZX5

Posts: 179
FF Reputation: 1 domesplit Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I had the same problem. Like stated above it was a loose connection on my battery. Also every time the yellow light came on I also heard a thump in my auto transmission that scared the hell out of me. I could also see how it could be a coil pack though. But ever since I tightened all the battery connections the problem went away.
domesplit is offline  
    Reply With Quote
Old 10-10-2012, 09:28 PM   #16
bumble21
Focus Enthusiast
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 95826
Location: Boston, MA
What I Drive: 2001, Black&Yellow, ZX3

Posts: 57
FF Reputation: 1 bumble21 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Old thread resurrected, I had this light come on today on the highway. I was driving everything was fine and I switched on my blower motor (heat not ac my ac doesn't work) and the car took a nose dive. Any ideas on what it could have been?
bumble21 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-10-2012, 09:29 PM   #17
bumble21
Focus Enthusiast
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 95826
Location: Boston, MA
What I Drive: 2001, Black&Yellow, ZX3

Posts: 57
FF Reputation: 1 bumble21 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
It's a 2001 zx3 manual trans btw I always forget to post that >.<
bumble21 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-11-2012, 05:06 AM   #18
whynotthinkwhynot
Captain TMI
 
whynotthinkwhynot's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Fan#: 18416
Location: the armpit of TN, Memphis, TN
What I Drive: 05 ZXW; 02 Windstar; 13 C-Max SEL

Posts: 20,091
FF Reputation: 270 whynotthinkwhynot Outstanding Standing Memberwhynotthinkwhynot Outstanding Standing Memberwhynotthinkwhynot Outstanding Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
To get the best help, you should start your own thread, and give as much information about the car as possible if reading this old thread didn't give you any ideas about what to do to solve your problem.
__________________
Be eclectic.
---The Complete How-To Archive--

Moderating everything now, let me know if I can help.

Quote:
Originally Posted by the user formerly known as ZX3_Chick View Post
You're special aren't you.
whynotthinkwhynot is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WEIRD Battery light on, but no problems...? DetroitBass General Technical Chat 27 08-10-2011 09:41 AM
What's the yellow bottle cap light with the exclamation point QQQQ General Technical Chat 35 04-16-2007 08:54 AM
emission light thepaz420 General Technical Chat 4 10-06-2006 07:27 PM
After Counter Weight Delete Dash Light on tazz3131 General Technical Chat 2 09-26-2006 07:22 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:16 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.