ABS/TC not working, broken wire somewhere? - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > Wheels & Tires - Sponsored By Tire Rack

Wheels & Tires - Sponsored By Tire Rack The place to go for answers on wheel types, tire sizes, offset, wheel patterns and more.
Sponsored By:
Tire Rack


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-07-2012, 09:18 AM   #1
NateV8
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Nov 2010
Fan#: 80649
Location: Norwood, Canada
What I Drive: 2003, ZX5, Gray, Stick

Posts: 29
FF Reputation: 1 NateV8 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
ABS/TC not working, broken wire somewhere?

ABS/traction is not working in my 03 focus zx5, the light came on in may this year and it said the right front wheel speed sensor was not working, replaced the sensor and the light is still on. No codes though. I thought maybe it wasn't reset so I d/c the battery for 30min and didn't work. I'm lost since there is no codes.

Any ideas? Anyone ever have this problem?


__________________
2003 ZX5 MTX: SVT Suspension
1987 GT T-top
NateV8 is offline  
    Reply With Quote
Old 12-07-2012, 02:39 PM   #2
felixthecat
Focus Fanatic
 
felixthecat's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Fan#: 80663
Location: Renton, WA
What I Drive: '05 Silver Sport Technologies

Posts: 8,463
FF Reputation: 53 felixthecat Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Connecter good? Is it the right part? Hows it run, as far as abs/ tracton control, working? Turn the t/c switch off run it & turn it on & see what happens.
__________________
Introduce Mr. Torsen to the mix D23 crew- D-Tech- Sedan Revolution= #131
felixthecat is online now  
    Reply With Quote
Old 12-07-2012, 02:44 PM   #3
NateV8
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Nov 2010
Fan#: 80649
Location: Norwood, Canada
What I Drive: 2003, ZX5, Gray, Stick

Posts: 29
FF Reputation: 1 NateV8 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I can't turn it on or off, the ABS light is on, when the light is on, TC doesn't work of course. If there was a connector problem, would it not throw a code?

It was replaced with a new OEM ford wheel speed sensor, mechanic says that a wire may be broken because they are not getting a reading with a multimeter, but if a wire was broken, it would throw a code thinking the wheel speed sensor is pooched correct?
__________________
2003 ZX5 MTX: SVT Suspension
1987 GT T-top
NateV8 is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:04 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.