2002 ZX3 - Clutch Beelding Problems - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-05-2012, 07:43 AM   #1
mikerob97
Focus Rookie
 
Join Date: Jun 2009
Fan#: 66421
Location: Cary, NC
What I Drive: 1994 BMW E36 3.0l M3 engine

Posts: 20
FF Reputation: 1 mikerob97 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
2002 ZX3 - Clutch Beelding Problems

Here is the problem:

Replaced a fail master cylinder that was leaking. Bleed the system until clutch pedal felt firm, used a pressure bleeder. After a day or two of driving, the pedal starts to get soft. I can pump the pedal to get the pedal firm again, but then will get soft after a few more miles. I have bleed the system several times, but this cycle continues. There are no visible leaks under the bell housing from the slave or the master and the fluid level in the reservoir stays full. Note - the slave cylinder is less than two years old - I replaced it when I replaced the clutch.

Any thoughts on this? I am a fairly experienced home mechanic and have worked on many cars through out the years and bleed many a clutch on VWs, BMWs and Hondas. I have never had a clutch pedal fail on the road after bleeding it.

Thanks in advance for any replies.

Mike in Cary, NC


mikerob97 is offline  
    Reply With Quote
Old 12-06-2012, 05:54 AM   #2
mikerob97
Focus Rookie
 
Join Date: Jun 2009
Fan#: 66421
Location: Cary, NC
What I Drive: 1994 BMW E36 3.0l M3 engine

Posts: 20
FF Reputation: 1 mikerob97 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Bump - No one else has experienced this with their focus?
mikerob97 is offline  
    Reply With Quote
Old 12-06-2012, 06:05 AM   #3
MK3_TX
Focus Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Fan#: 106793
Location: Burleson, TX
What I Drive: 2013 Oxford white SE Hatch W/ 201A

Posts: 15
FF Reputation: 1 MK3_TX Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Sounds like either your master or slave cylinder.
MK3_TX is offline  
    Reply With Quote
Old 12-06-2012, 11:55 AM   #4
mikerob97
Focus Rookie
 
Join Date: Jun 2009
Fan#: 66421
Location: Cary, NC
What I Drive: 1994 BMW E36 3.0l M3 engine

Posts: 20
FF Reputation: 1 mikerob97 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
master is new, slave is 1 year old.
mikerob97 is offline  
    Reply With Quote
Old 12-06-2012, 12:40 PM   #5
MK3_TX
Focus Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Fan#: 106793
Location: Burleson, TX
What I Drive: 2013 Oxford white SE Hatch W/ 201A

Posts: 15
FF Reputation: 1 MK3_TX Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I would consider one of them faulty.
MK3_TX is offline  
    Reply With Quote
Old 12-06-2012, 12:43 PM   #6
MK3_TX
Focus Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Fan#: 106793
Location: Burleson, TX
What I Drive: 2013 Oxford white SE Hatch W/ 201A

Posts: 15
FF Reputation: 1 MK3_TX Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I would check the master again if your getting air in it ,even though it may be new it could very well be no good
MK3_TX is offline  
    Reply With Quote
Old 12-06-2012, 12:49 PM   #7
Buddy4679
Browser
 
Buddy4679's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Fan#: 94214
Location: Jessup, MD
What I Drive: 2007 SilverFrost Chevy TrailBlazer

Posts: 2,430
FF Reputation: 2 Buddy4679 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
did u bench bleed the master before putting it on?
__________________
Quote:
Originally Posted by Malibooya View Post
I'm pretty much the biggest tool that could ever be in my car.
!!SVT is GONE!!
2007 SilverFrost Chevy TrailBlazer LT 4x4
#124 Hatch Nation
Buddy4679 is offline  
    Reply With Quote
Old 12-06-2012, 12:50 PM   #8
xxMichaelAnthony
Focus Fanatic
 
xxMichaelAnthony's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Fan#: 58459
Location: Orange County, CA, CA
What I Drive: 2001 CD Silver ZX3

Posts: 2,520
FF Reputation: 20 xxMichaelAnthony Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
Slave. Had the same thing happen in my Ranger. Slave was a year old, didn't replace the master when I got the clutch done and both went out.
__________________
http://effyeahfordcars.tumblr.com
[HOONIGAN]
iTroll
xxMichaelAnthony is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:42 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.