Electrical button related flicker - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus SVT > SVT Performance (2002-2004)

SVT Performance (2002-2004) The place to chat about any 2.0L SVT DOHC Zetec engine performance, tuning and exhaust related upgrades.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-21-2012, 02:15 AM   #1
SVT513
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Jan 2012
Fan#: 93471
Location: Cincinnati, OH
What I Drive: 2002 SB SVT #3729

Posts: 44
FF Reputation: 1 SVT513 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Electrical button related flicker

My SVT's odometer area on the gauge cluster and headlights flicker if i click any of the electrical buttons inside the car. (horn, window buttons, etc)

I just recently realized it while i was parking and had the headlights on and clicked the window up buttons to make sure the windows were up before i got out of the car. That was when i saw the connection that every click of a button- resulted in a flicker of the headlights and gauge cluster area.

Little background- About 3 months ago, i bought a big 3 upgrade kit from Ray and installed the 2 grounds only. Still havent gotten around to doing the upgraded postive cable. Also, the car is still stock...nothing extra added to the electrical system that would pull more energy from the car/alternator/battery.

Before i bought the car, about a year and a half ago- the alternator was replaced.

My thoughts: BAD/defective alternator, bad ground connection, not installing the upgraded positive cable yet, or jacked up wiring.

What do you guys think?




Thanks guys as always!


SVT513 is offline  
    Reply With Quote
Old 11-21-2012, 07:02 AM   #2
jwill2489
Focus Fanatic
 
jwill2489's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Fan#: 78236
Location: Dearborn Heights, MI
What I Drive: 2003 SVT JRSC w/BBK

Posts: 4,655
FF Reputation: 4 jwill2489 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
mines been doing it for quite a while. had everything tested and its all fine. no idea
jwill2489 is offline  
    Reply With Quote
Old 11-26-2012, 09:08 AM   #3
smallblockfever
Focus Enthusiast
 
smallblockfever's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95004
Location: Baton Rouge, LA
What I Drive: 2002 Sonic Blue SVT

Posts: 210
FF Reputation: 0 smallblockfever Newbie
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
I have a similar problem, i believe it is the volatge regulator. Im interested to see what it ends up being for you. Wish i could help.
smallblockfever is offline  
    Reply With Quote
Old 11-26-2012, 09:41 PM   #4
SWEGER
Focus Enthusiast
 
SWEGER's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Fan#: 88926
Location: Fort Leonard Wood, MO
What I Drive: 2003 Infra-Red ZX5 SVT

Posts: 193
FF Reputation: 1 SWEGER Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Mine has been kind of going from bright to dim and back and forth for a while now. Had a new battery, alternator, and pigtail installed in January. No idea what is causing this. It seems to not do it at 3000+ RPMs, or after a while of driving.
__________________
2003 Infra-Red ZX5 SVT - Cheap Spectre intake (don't judge, was on there when I got it), Hawk HPS pads front/rear, Russell SS lines, Goodyear Eagle GT 215/45/17

"If guns cause violence, then all of mine are defective" - Ted Nugent
SWEGER is offline  
    Reply With Quote
Old 11-27-2012, 06:52 AM   #5
StephenElsbree1986
Focus Enthusiast
 
StephenElsbree1986's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Fan#: 104271
Location: BRightwood, VA
What I Drive: CD Silver 2003 SVT

Posts: 339
FF Reputation: 1 StephenElsbree1986 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Alternator related
__________________
185WHP/153TQ N/A
Turbo Build coming!
StephenElsbree1986 is offline  
    Reply With Quote
Old 12-02-2012, 05:46 PM   #6
SWEGER
Focus Enthusiast
 
SWEGER's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Fan#: 88926
Location: Fort Leonard Wood, MO
What I Drive: 2003 Infra-Red ZX5 SVT

Posts: 193
FF Reputation: 1 SWEGER Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Thanks. Good thing it has a lifetime warranty from Auto Zone then...I'll go have them check it. Too bad it was a pain in the butt (time consuming, and that damn serpentine belt) to change.
__________________
2003 Infra-Red ZX5 SVT - Cheap Spectre intake (don't judge, was on there when I got it), Hawk HPS pads front/rear, Russell SS lines, Goodyear Eagle GT 215/45/17

"If guns cause violence, then all of mine are defective" - Ted Nugent
SWEGER is offline  
    Reply With Quote
Old 12-07-2012, 10:35 AM   #7
SVT513
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Jan 2012
Fan#: 93471
Location: Cincinnati, OH
What I Drive: 2002 SB SVT #3729

Posts: 44
FF Reputation: 1 SVT513 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Are you sure you can just point this this alternator related? I have a brand new alternator and it measures the correct voltages.

I think it has to be something else, my car is showing ZERO signs of a bad alternator...only has the above problems. (Original post)
SVT513 is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks
-->
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:29 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.