SVT Headunit problem - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-26-2012, 06:06 PM   #1
hurricanefloyd41
Focus Enthusiast
 
hurricanefloyd41's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Fan#: 75820
Location: Morton, PA
What I Drive: 2004 Infra-Red SVT 5 Door

Posts: 94
Points 339, Level 6
Points: 339, Level: 6 Points: 339, Level: 6 Points: 339, Level: 6
Level Up 78% Completed
Level up: 78% Level up: 78% Level up: 78%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 hurricanefloyd41 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
SVT Headunit problem

I have an 04 SVT with the audiophie head unit. The other day I turn the car on and the radio doesn't come on. So I press the power button and the radio reads 1 hour and turns on. However, when I turn the car off the radio stays on until I press the power button. Additionally my amp I have wired in doesn't power on and for some strange reason my gas gauge doesn't register for a minute. Any ideas as to what's wrong?


hurricanefloyd41 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-26-2012, 06:26 PM   #2
02fordsvt
Meh.
 
02fordsvt's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Fan#: 84654
Location: Lowville, NY
What I Drive: 2002 SVT, 2001 SE (Rusty)

Posts: 9,793
Points 55,612, Level 100
Points: 55,612, Level: 100 Points: 55,612, Level: 100 Points: 55,612, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 8%
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
FF Reputation: 49 02fordsvt Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (11)
Ignoring all the other problems, it sounds like your headunit is not getting power through the Acc wire. In other words, it doesn't know that the key has been turned on.
__________________
Hatch Nation #13 : Rally Revolution #13 : ROTM Jan '13
It's Bryan, not Brian
RSVT-170 Build in Progress
Derusting Rusty Build in Progress
02fordsvt is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-26-2012, 06:44 PM   #3
hurricanefloyd41
Focus Enthusiast
 
hurricanefloyd41's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Fan#: 75820
Location: Morton, PA
What I Drive: 2004 Infra-Red SVT 5 Door

Posts: 94
Points 339, Level 6
Points: 339, Level: 6 Points: 339, Level: 6 Points: 339, Level: 6
Level Up 78% Completed
Level up: 78% Level up: 78% Level up: 78%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 hurricanefloyd41 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
any way that Would that be a fuse issue or do I need to rip my dash apart
hurricanefloyd41 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-26-2012, 06:52 PM   #4
02fordsvt
Meh.
 
02fordsvt's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Fan#: 84654
Location: Lowville, NY
What I Drive: 2002 SVT, 2001 SE (Rusty)

Posts: 9,793
Points 55,612, Level 100
Points: 55,612, Level: 100 Points: 55,612, Level: 100 Points: 55,612, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 8%
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
FF Reputation: 49 02fordsvt Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (11)
Definitely check all the fuses related to the radio before you take anything apart. Hopefully it's as simple as that.
__________________
Hatch Nation #13 : Rally Revolution #13 : ROTM Jan '13
It's Bryan, not Brian
RSVT-170 Build in Progress
Derusting Rusty Build in Progress
02fordsvt is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-26-2012, 07:18 PM   #5
hurricanefloyd41
Focus Enthusiast
 
hurricanefloyd41's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Fan#: 75820
Location: Morton, PA
What I Drive: 2004 Infra-Red SVT 5 Door

Posts: 94
Points 339, Level 6
Points: 339, Level: 6 Points: 339, Level: 6 Points: 339, Level: 6
Level Up 78% Completed
Level up: 78% Level up: 78% Level up: 78%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 hurricanefloyd41 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Here's a dumb question. Which fuses do I check? I looked at the fuse panel but it doesn't show a radio fuse.
hurricanefloyd41 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-26-2012, 08:18 PM   #6
freemind
Vince your Moderator
 
freemind's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Fan#: 67513
Location: Seattle, WA
What I Drive: 2002 ZX3 and a 2010 Focus SE (Work)

Posts: 4,465
Points 6,342, Level 51
Points: 6,342, Level: 51 Points: 6,342, Level: 51 Points: 6,342, Level: 51
Level Up 96% Completed
Level up: 96% Level up: 96% Level up: 96%
Forum Activity 31%
Activity: 31% Activity: 31% Activity: 31%
FF Reputation: 24 freemind Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (23)
It's the fuse box under the drivers side dash. they are numbered. The owners manual pg 63 IIRC
__________________
133whp-126ftlbsTQ Eclipse CD8443,Eclipse PA5422, JBL GTO751EZ, PPI 356cs(Rebranded A/D/S 346cs), JBL p1024, SubThump enclosure, RAAmat BXT, Damplifier Pro

Hatch Nation #140
Caeci caecos ducentes
freemind is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-26-2012, 08:36 PM   #7
04 Ol' Blue SVT
Focus Enthusiast
 
04 Ol' Blue SVT's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 97771
Location: Washburn, TN
What I Drive: 2004 Sonic Blue SVT

Posts: 65
Points 749, Level 14
Points: 749, Level: 14 Points: 749, Level: 14 Points: 749, Level: 14
Level Up 49% Completed
Level up: 49% Level up: 49% Level up: 49%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 04 Ol' Blue SVT Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (9)
Mine does this too!!!! I kind of like it but in a way it sucks too. I haven't checked fuse's either but its definatly not getting power from the one of the wires cause I used a test light on one of the power wires and got nothing. Good luck and keep me posted, I'll let you know if I run across anything too.
__________________
-04 SVT stock.
-98 Mustang V6.
-94 Accord VTEC (SOLD)
04 Ol' Blue SVT is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-29-2012, 10:44 AM   #8
hurricanefloyd41
Focus Enthusiast
 
hurricanefloyd41's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Fan#: 75820
Location: Morton, PA
What I Drive: 2004 Infra-Red SVT 5 Door

Posts: 94
Points 339, Level 6
Points: 339, Level: 6 Points: 339, Level: 6 Points: 339, Level: 6
Level Up 78% Completed
Level up: 78% Level up: 78% Level up: 78%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 hurricanefloyd41 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Well now it got complicated. So I found the fuse #41 a 7.5 and replaced it. Now the issue is after two starts the fuse blew again. It says the fuse is radio and cluster accessory. What would cause this to happen? My first thought was the amp powering up
hurricanefloyd41 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:20 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat