Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - View Single Post - Clutch noise question
View Single Post
Old 03-18-2013, 11:20 AM   #1
DerrekForreal
Focus Enthusiast
 
DerrekForreal's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Fan#: 53921
Location: Sun Prairie, WI
What I Drive: 2013 Sterling Hatchback - 5 speed

Posts: 283
Points 938, Level 16
Points: 938, Level: 16 Points: 938, Level: 16 Points: 938, Level: 16
Level Up 38% Completed
Level up: 38% Level up: 38% Level up: 38%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 DerrekForreal Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Clutch noise question

Figured I better ask this here first (before I take it to the dealership):

When I start the car (2010 SE) and it's cold out (it's WI - so it IS cold), it starts and sounds fine...until the moment I let my foot off the clutch pedal (in neutral). Then this high pitch whine-y type of noise starts.

It only last for a min or two and seems to dissipate as the RPM's idle down (and car warms up). It does not make the noise when warmed up.


What is it/could it be?
Start of bad slave cylinder on clutch?
Something else?


I only have 3 months of bumper to bumper warranty left, would like it to be fixed before then IF this an issue. Maybe it is common sound on the Focus, but I do not remember my last one making this noise.


__________________
I wouldn't have to learn to manage my anger if people could learn to manage their stupidity.
DerrekForreal is offline  
    Reply With Quote