Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - View Single Post - SVT with sudden rough idle, power loss
View Single Post
Old 02-02-2013, 09:41 PM   #76
swansong
Focus Addict
 
swansong's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Fan#: 83576
Location: Appleton, WI
What I Drive: 2008 Saab 9-3 Aero SportCombi XWD

Posts: 1,485
Points 2,212, Level 28
Points: 2,212, Level: 28 Points: 2,212, Level: 28 Points: 2,212, Level: 28
Level Up 42% Completed
Level up: 42% Level up: 42% Level up: 42%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 12 swansong Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
Quote:
Originally Posted by esmith2039 View Post
Have you replaced the coolant temp sensor?
I thought about that, but temp sensor reports good readings, both on the dash gauge and in my SCT logs.

Quote:
Originally Posted by TheCarGuy4All View Post
Is the VCT working properly?
Ought to be. No codes about it being wrong, and it acted normal up to 6k rpm on one of the test drives where it was running ok.

Quote:
Originally Posted by BC_ZX3 View Post
x2. I would suggest after reading your tthread and all your symptoms, you check the coil and coil connector thoroughly.

Can you beg or borrow a substitute coil to try also?
The wiring and coil look ok, but looks can be deceiving. I can borrow a coil, and had in fact arranged to do so before I got it running again and thought I fixed the problem. I think the coil being bad is a more likely scenario than VCT or ECU, but I didn't really realize it could allow my car to be semi-functional like it is. I'll check it out more thoroughly.
__________________
Mine: 2008 Saab 9-3 Aero SportCombi XWD: 88k, Black, Manual, JZW Stage 1. 320hp/400tq.
Gone: 2002 SVT, #1654

Hers: 2010 Focus SES: 80k, Ebony, Auto, Moon and Tune
swansong is online now  
    Reply With Quote