Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - View Single Post - SVT with sudden rough idle, power loss
View Single Post
Old 02-02-2013, 09:58 PM   #75
BC_ZX3
DTC P0606
 
BC_ZX3's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Fan#: 48751
Location: Vancouver, BC, Canada
What I Drive: 2001 Red ZX3 Turbo

Posts: 2,941
Points 2,059, Level 27
Points: 2,059, Level: 27 Points: 2,059, Level: 27 Points: 2,059, Level: 27
Level Up 40% Completed
Level up: 40% Level up: 40% Level up: 40%
Forum Activity 2%
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
FF Reputation: 88 BC_ZX3 Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
Quote:
Originally Posted by swansong View Post
Yeah I really think its a silly electrical issue somewhere.
x2. I would suggest after reading your tthread and all your symptoms, you check the coil and coil connector thoroughly.

I had intermittent good/crappy running conditions such as yours and it turned out to be the coil connector. What I believe was happening was that, once warm, condensation or moisture evaporated or simple minor expansion of wires under heat restored the continuity of the wires enough to make the car run normally (still somewhat intermittent under load); during cool off, it was back to hard starting and poor runninng and the cycle would repeat.

Can you beg or borrow a substitute coil to try also? The intermittent may be inside the coil as well as being related to the connector. I'd aslo unwrap the black plastic coil connector harness sheathing back a good six or eight inches to trace the wiring and make sure all is well.
BC_ZX3 is offline  
    Reply With Quote