Focus Fanatics - View Single Post - Blower Motor/Resistor/Etc?
View Single Post
Old 01-27-2013, 02:30 PM   #1
Hexx
Focus Enthusiast
 
Hexx's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Fan#: 18117
Location: USA
What I Drive: 2005 ZX3 S

Posts: 296
FF Reputation: 1 Hexx Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Blower Motor/Resistor/Etc?

2005 ZX3 blower died on me last week. I have since replaced the resistor pack, blower motor, and 40A fuse (under the hood) to no avail. I have a multimeter but I'm unsure of what wires to test and at what voltage.

Prior to this (over the past year or so) I would occasionally get a burning plastic smell in my car, a smell very similar to burning clutch. However, I noticed that I would get this smell even when riding on the highway (e.g. not changing gears). It was definitely the blower as the blower motor itself smells like it.

Right before the blower stopped working temperatures dropped to around -10F here and the blower itself died slowly--going at full speed, then slowly dropping down to nothing after about 30 seconds. I could wait a few minutes and try again and the same thing would happen.

I found a couple other people online that had the same or similar issues but nobody had posted up their final solution. Any help is appreciated.


__________________
Mods: MM CAI, Rear Poly Tranny Mount Inserts, SVT Dark Agent EAP Rims, Steeda STS, Progress Springs, SVT Leather Wrap Parking Brake Handle, and some clear corner side markers.
Hexx is offline  
    Reply With Quote