Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - View Single Post - SVT Cranks but no Start
View Single Post
Old 01-21-2013, 09:36 PM   #1
sj9ers
Focus Rookie
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95487
Location: San Jose, CA
What I Drive: 2002 Silver SVT Focus

Posts: 3
Points 32, Level 1
Points: 32, Level: 1 Points: 32, Level: 1 Points: 32, Level: 1
Level Up 64% Completed
Level up: 64% Level up: 64% Level up: 64%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 sj9ers Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
SVT Cranks but no Start

So my SVT Focus has had intermittent starting problems for a while now and now it just keeps cranking and wont start. Initially it would be hard to start sometimes and take a few tries but it would start. The car would also start and stay revved at around 4k rpms for a little bit until I drove around some. Also it would die at low RPMs once in a while while driving then I would have to start the car again. This would happen every so often but then it would go away. However it happened again 2 days ago and it took a while longer but it started. It was incident free last night and after I replaced the front O2 sensor today it won't start. I can hear the fuel pump come on but it just keeps cranking but won't start. I checked for spark and there was none. The coil pack, wire, and plugs have all been replaced within 9 months with all motor-craft parts. The wiring for the crank position sensor was fried so I replaced it but still no spark. There is also no codes. Any ideas of what else to check? Crankshaft Position Sensor? Camshaft Position sensor?


sj9ers is offline  
    Reply With Quote