Focus Fanatics - View Single Post - 2013 engine "click click whir" (engine not running)
View Single Post
Old 12-29-2012, 09:19 PM   #162
HatsuneMiku
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 105511
Location: San Francisco, CA
What I Drive: 1996 Nissan Maxima

Posts: 41
FF Reputation: 1 HatsuneMiku Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by G-Paw View Post
I also have this noise on my brand new 2013 Focus. A guy posted a YouTube video which really illustrates what it sounds like and how long it lasts. This link is:
http://www.youtube.com/watch?v=YkbGjGX3dyM
The dealer never heard of it before I brought it up. Their research came up with a notification from Ford which read:
"SSM 12013 - 2013 Focus - Clicking noise from the automatic transmission after vehicle is unlocked and prior to engine starting.
2013 Focus Vehicles equipped with the Powershift DPS6 transmission may experience a clicking noise from the transmission after the doors are unlocked, opened and prior to the engine starting for up to 3 minutes. The noise is the transmission shift motors waking up and preparing for startup. Attempts to eliminate the noise should not be made."

I am very, very unhappy with Ford's response to this ridiculous response. I intend to pursue this issue to Ford in Michigan, local TV media and Washington, D.C. for a recall notice from the feds.
Good, I support you. I don't have the energy to do what you're doing so good luck.
HatsuneMiku is offline  
    Reply With Quote