Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - View Single Post - Tire pressure light not on!!
View Single Post
Old 12-27-2012, 02:52 PM   #2
PratoN
Focus Fanatic
 
PratoN's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 88058
Location: Milwaukee, WI
What I Drive: 2012 Kona Blue Ti Hatchback, DCT

Posts: 3,911
Points 2,875, Level 32
Points: 2,875, Level: 32 Points: 2,875, Level: 32 Points: 2,875, Level: 32
Level Up 84% Completed
Level up: 84% Level up: 84% Level up: 84%
Forum Activity 4%
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
FF Reputation: 13 PratoN Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by jeff_nc View Post
Just put winter tires and steel wheels on my Focus. The tire dealer installed valve stems that would work with sensors, but not the sensors themselves. I was expecting the warning light to come on, but, nada, zilch, zip.

The light comes on when I start the car, then goes out just like it did before. Any ideas?
You've got to drive 20 miles or so before it starts yelling at you every start-up. Also, if you park near your tires, you'll also have some interesting experiences.

I put my winter tires on a month ago and whenever I drive to my parents house (where my summer tires are) I'll go from a pressure monitor "fault" to "low tire pressure" (one of my summer tires had a nail in it near the edge and I'm stalling on getting that fixed.) Strange that it still sends out that signal after being inactive for so long. Hmm - I wonder if that's killing the battery...
__________________
2012 FF Ti HB Kona Blue, Built 5/24/2011, 401A + Ti Handling Package, Parking Technology Package, Winter Package, Moonroof, and MFT w/NAV at v3.6 100k miles and counting...
PratoN is offline  
    Reply With Quote