Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - View Single Post - 2013 engine "click click whir" (engine not running)
View Single Post
Old 12-08-2012, 03:29 PM   #11
MPHinPgh
Focus Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Fan#: 106369
Location: Pittsburgh, PA
What I Drive: 2013 Focus SE Hatchback

Posts: 7
FF Reputation: 1 MPHinPgh Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by slybarman View Post
Yes. it does. I have a 2013 hatch with the 6 spd auto. Until somebody can show me an example of it hurting the car by actually wearing out a part, etc., I am not worrying about it. This car does a lot of things different than my old cars . . . so what?

Look, Ford says it is the shift motors. If you don't buy that explanation, then show us some proof the noise is coming from something else. I for one am open to another explanation, but it has to be more than just saying "i don't buy it". Or, if you agree it is the shift motors, but you think it is harming them, then show us anything to support that.
I have nothing to prove that it is hurting anything. Conversely, no one else has anything to prove there's not going to be a detrimental effect down the road.

Bottom line is...I would feel a lot better if they all did it. THAT would be pretty definitive. But I went up to the dealer, got my salesman to grab the keys for 5 different 6-speeds on the lot and opened them up. 2 made the noise, 3 didn't. None of the cars had the bump-shift (or whatever the correct name is) option. Why some, not others, and why for 3 minutes everytime you open the door (unless you start the car)? That's all I'm asking.
MPHinPgh is offline  
    Reply With Quote