Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - View Single Post - 2013 engine "click click whir" (engine not running)
View Single Post
Old 12-08-2012, 02:44 PM   #130
slybarman
Focus Addict
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 105425
Location: the not-so-free state, MD
What I Drive: 2013 Ford Focus Titanium hatchback

Posts: 1,256
Points 1,664, Level 23
Points: 1,664, Level: 23 Points: 1,664, Level: 23 Points: 1,664, Level: 23
Level Up 64% Completed
Level up: 64% Level up: 64% Level up: 64%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 6 slybarman Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by MPHinPgh View Post
That's the whole gist of the problem right there. They HAVEN'T provided an explanation. Ford says "The shift motors are waking up, don't worry about it".

Apparently my BS sensor is a little more sensitive than yours, but that is not a sufficient explanation.

Let me ask you this...does your car make this sound (assuming you have the 6-speed auto)?
Yes. it does. I have a 2013 hatch with the 6 spd auto. Until somebody can show me an example of it hurting the car by actually wearing out a part, etc., I am not worrying about it. This car does a lot of things different than my old cars . . . so what?

Look, Ford says it is the shift motors. If you don't buy that explanation, then show us some proof the noise is coming from something else. I for one am open to another explanation, but it has to be more than just saying "i don't buy it". Or, if you agree it is the shift motors, but you think it is harming them, then show us anything to support that.
slybarman is offline  
    Reply With Quote