Focus Fanatics - View Single Post - The Code Thrower
View Single Post
Old 12-02-2012, 09:14 PM   #9
whynotthinkwhynot
Captain TMI
 
whynotthinkwhynot's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Fan#: 18416
Location: the armpit of TN, Memphis, TN
What I Drive: 05 ZXW; 02 Windstar; 13 C-Max SEL

Posts: 19,800
FF Reputation: 267 whynotthinkwhynot Outstanding Standing Memberwhynotthinkwhynot Outstanding Standing Memberwhynotthinkwhynot Outstanding Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Really? That could be indicative of something else. You might want to use the electronic odometer trick to monitor voltage while you drive. Key off, press and hold the odo reset button. Turn the key on, hold the odo reset button until the odo changes to [test]. Release the reset button. Now each time you press and release the reset button, you will scroll through one of 30 test functions. You're looking for the one that reads [bat 12.1] or in your case with a battery reading 13.1, you might show 12.9. Typically the reading is off by about .2v from what you measure on the battery. It will stay in test mode until you turn the key off, so if you start the car it will show alternator voltage while you drive. That way you can see for yourself if something is amiss with your alternator or nearly anything else. You might have a good alternator, but if the field wire is bad, then your alternator won't put out continuous voltage. Once the field wire breaks, as we've known people who have that problem, then you won't have alternator voltage whether the alternator is good or not.
__________________
Be eclectic.
---The Complete How-To Archive--

Moderating everything now, let me know if I can help.

Quote:
Originally Posted by the user formerly known as ZX3_Chick View Post
You're special aren't you.
whynotthinkwhynot is online now  
    Reply With Quote