Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - View Single Post - 2013 engine "click click whir" (engine not running)
View Single Post
Old 11-26-2012, 11:45 AM   #97
Defender
Focus Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Fan#: 106391
Location: North Las Vegas, NV
What I Drive: 2013 Titanium HB (White Platinum)

Posts: 17
Points 89, Level 1
Points: 89, Level: 1 Points: 89, Level: 1 Points: 89, Level: 1
Level Up 78% Completed
Level up: 78% Level up: 78% Level up: 78%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 Defender Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by rzero0101 View Post
This is directly from Ford:

2013 Focus vehicles equipped with the Powershift DPS6 transmission may experience a clicking noise from the transmission after the doors are unlocked and prior to the engine starting for up to 3 minutes. The noise is the transmission shift motors waking up and preparing for startup. Attempts to eliminate the noise should not be made."
This is exactly what the paperwork says that Ford gave me at the dealership. He had to search a while for it, but he found it.

In my experience, Ford is usually one of the faster companies to acknowledge when one of their vehicles requires a recall (unlike like say, toyota, lmao) so I have no doubt in my mind that this in fact is either normal ops, or there will be a recall forthcoming to probably address the powertrain software. Until then, I'm not going to worry about this.

Peace, Defender
Defender is offline  
    Reply With Quote