Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - View Single Post - No head lights and wont start not so much as a click
View Single Post
Old 11-14-2012, 05:06 AM   #5
whynotthinkwhynot
Captain TMI
 
whynotthinkwhynot's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Fan#: 18416
Location: the armpit of TN, Memphis, TN
What I Drive: 05 ZXW; 02 Windstar; 13 C-Max SEL

Posts: 20,146
Points 27,066, Level 97
Points: 27,066, Level: 97 Points: 27,066, Level: 97 Points: 27,066, Level: 97
Level Up 72% Completed
Level up: 72% Level up: 72% Level up: 72%
Forum Activity 4%
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
FF Reputation: 270 whynotthinkwhynot Outstanding Standing Member whynotthinkwhynot Outstanding Standing Member whynotthinkwhynot Outstanding Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Yep, it sounds like you've got one of those batteries that shows voltage, but doesn't have a charge that you can do anything with. You might even smell rotten eggs near the battery. I have also heard of a 175a fuse built into the positive cable near the battery terminal, but I haven't seen pictures of it. To test for this you'd need to uncover the positive terminal at the starter or the alternator, then use a multi-meter set to ohms or the diode symbol, check it by putting the leads together: it should read .01 ohms or beep, put a lead at the battery and one on the starter or alternator and see what you get. If you get something different than putting the leads together, the wire/fuse is bad. That's how to do a basic electrical continuity test.
__________________
Be eclectic.
---The Complete How-To Archive--

Moderating everything now, let me know if I can help.

Quote:
Originally Posted by the user formerly known as ZX3_Chick View Post
You're special aren't you.
whynotthinkwhynot is offline  
    Reply With Quote