Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - View Single Post - HELP! Strange electrical issue, car won't start
View Single Post
Old 11-09-2012, 09:24 AM   #6
hurtinfocus
Focus Addict
 
hurtinfocus's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Fan#: 835
Location: Buffalo, NY
What I Drive: 03 SVT (RS conversion)

Posts: 1,172
Points 10,045, Level 66
Points: 10,045, Level: 66 Points: 10,045, Level: 66 Points: 10,045, Level: 66
Level Up 99% Completed
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Forum Activity 4%
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
FF Reputation: 4 hurtinfocus Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (23)
it is a no-crank issue. Here's what's going on in the video....

get in car

insert key, turn to on position

hear fuel pump prime, and the chime

depress clutch, chime goes away, dash dims

attempt to start, dash goes black, then flickers while a distinct ticking sound appears

while key still in "on" position, if brake pedal is depressed dash goes black and radio resets

those little ground wires off the negative teminal all seem to be good (and were not tampered with aat any point)

I'll try cleaning the terminals and possibly removing the small grounding wires and cleaning the contact surfaces.....


For what it's worth.....the day this all happened it was about 40 degrees when I first moved the car to put the front clip back together, and about 30 degrees with frost developing later that night when I had it finally together and tried to hop in for a drive...

(battery is BRAND NEW)
__________________
My majorly huge hand-made Focus RS replica build: http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=289061
hurtinfocus is offline  
    Reply With Quote