Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - View Single Post - Alternator WOT switch?
View Single Post
Old 10-18-2012, 12:27 AM   #6
iminhell
C2H5OH
 
iminhell's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Fan#: 36222
Location: Darwin, MN
What I Drive: 2000 & 2001 ZX3's

Posts: 10,704
Points 18,398, Level 86
Points: 18,398, Level: 86 Points: 18,398, Level: 86 Points: 18,398, Level: 86
Level Up 10% Completed
Level up: 10% Level up: 10% Level up: 10%
Forum Activity 4%
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
FF Reputation: 48 iminhell Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
Got it solved.

You'll never guess what it was either.

OK. So I replaced the positive battery cable, improved the grounds and checked all the wiring. Same issue, though voltage was more stable. It still cut out WOT high RPM.
For some reason I played with the gauge cluster and ended up finding out somethings wrong with it. I swapped in the cluster from the other car and it works perfect. So the gauge cluster didn't dim anymore. The headlights still did though and logs showed a big voltage drop under the same conditions.

So today I'm going over what I can change in the tune and I come across something for the high speed fan under high load. I never noticed it before.
So I figure WTH, I'll adjust everything up and see what happens. High enough that it shouldn't kick in under heavy load ever.

And now voltage is good across the board. Weird.

I do think the alternator is a bit weak though. But this should prolong it somewhat.
__________________
Don't "think outside the box".
There is no box.
Do it correct, or do it twice.
iminhell is online now  
    Reply With Quote