Focus Fanatics - View Single Post - Technical Difficulties
View Single Post
Old 10-10-2012, 09:09 AM   #1
rheath011
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 104551
Location: Harker heights, TX
What I Drive: 2000 focus zts

Posts: 17
FF Reputation: 1 rheath011 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Technical Difficulties

Before ANYONE FLAMES ME FOR BEING IN THE WRONG FORUM.

I realize this is not the coorect place to post this question.
I am jut hoping that the people here are a bit more technically advanced than in the general tech dicussions and I can finally put this issue to rest!!

Here goes

Blower motor does not work power on ground and positve cables
Ac swithch light will not come on
When I ground out the blower motor blower works ac kicks in and led on switch comes on everyhing seems to work properly
Just going through the system replaceing parts... I just don't know any other way to troubleshoot this issue

Right now I am trying to find the ac/clutch diode.. and I am not talking about D1 or D2 in the fusebox . The schematics show another diode
in the system and my deaership has actually been able to get me one ( which is more than they could do when I was replacing D2). I have traced the wires shown in the schematics but it still seems to be hiding from me.

So if any one could tell me where this diode is located or has successfully fixed the problem of having power on the ground on the blower motor please let me know how I an fix this !!!

This seems to be a fairly common problem on the focus. I have found several post on other BB's with other pople having the same issue but NO resolutions!!
SO if you can help PLEASE let us know!!!!!!
__________________
----- The first 49 years of my childhood have been real hard on me ------


__________________
----- The first 49 years of my childhood have been real hard on me ------
rheath011 is offline  
    Reply With Quote